avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

buna ziua soacra mea lucreaza la o firma de 10sau 15 ani acum cateva zile a aflat ca de 7 ani nu i sa operat la cartea de munca deloc pana azi sunt 7 ani ne puteti ajuta ce poate sa faca..patronii au dat vina p cei de la itm ca au gresit ce putem face?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 30 Iulie 2014
Dupa data de 01.01.2011 s-au desfiintat carnetele de munca. Pana la acea data inregistrarile in carnetul de munca se efectuau, de regula, de catre ITM, pe baza statelor de salarii depuse de angajator. Pentru perioada ulterioara datei de 01.01.2011, angajatorul elibereaza adeverinte de vechime in munca.
ea nu mai are operat in cartea de munca din 2007,trebuia sa aibe din 2007 pana in 2011 daca sau desfiintat,ce credeti ca este de facut???va multumesc
Daca firma a depus la ITM statele de salarii, puteti merge la ITM cu carnetul de munca si sa solicitati actualizarea inregistrarilor. Daca nu a depus statele este mai complicat.Trebuiesc depuse statele pe perioada 2007 - 2010 si apoi inregistrarea in carnetul de munca.
1. Nu este vorba numai de statele de plata ci si de toate deciziile si alte acte care modificau contractul individual de munca.

2. In baza acestora ITM va poate completa carnetul de munca pana la data de 31.12.2010.
Sunt doua situatii :
- daca societatea a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca, va completa carnetul de munac si apoi il va duce spre vizare la ITM

- daca societate nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca, atunci carnetul de munca se va depune la ITM in vederea completarii perioadei de activitate lipsa.

Daca nu sunt depuse state de plata sau acte aditionale vi se va spune de catre ITM, numai dupa verificarea in arhiva inspectoratului a documentelor depuse de catre acel angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca Cornel  Vasile Cornel Vasile Prin Ordinul MMFPS nr.1083/07.03.2011 s-a aprobat procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care ITM-urile ... (vezi toată discuția)
Corectare salariala in carnetul de munca anghel75 anghel75 Buna ziua, In anul 2013, mpreuna cu mai multi colegi, am castigat in instanta o crestere a drepturilor salariale pentru perioada 01.09.2009 - 31.12.2010 ... (vezi toată discuția)
Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces? niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012. Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de ... (vezi toată discuția)