Buna ziua,
In anul 2013, mpreuna cu mai multi colegi, am castigat in instanta o crestere a drepturilor salariale pentru perioada 01.09.2009 - 31.12.2010 (16 luni), cu aproximativ 800 lei/luna.
Potrivit art 279 al.1 din Codul Muncii, pana la data de 01.01.2011 proba vechimii in munca se face cu carnetul de munca. Puncatul pentru pensie se calaculeaza in raport de salariul mentionat in carnetul de munca.
Intrebare
Ce trebuie facut, pentru ca, corectarea salariala obtinuta in instanta sa fie corectata si in carnetul de munca, avand in vedere perioada (01.09.2009 31.12.2010)
Cu respect,
In acest sens, se poate face corectia de catre cei care au facut inscrierea in carnetul de munca daca angajatorul este din sectorul public sau din sectorul privat a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca sau de catre ITM daca angajatorul este din sectorul privat.
Insa aceasta rectificare in carnetul de munca trebuie insotita de depunerea de state rectificative la ITM daca angajatorul este din sectorul privat.
Angajatorul este din sectorul public (CN CF CFR S A). Cum vom proceda, avand in vedere ca, carnetele de munca sunt predate salariatilor, cum vom impune angajatorului acest fapt. Nu stim daca din propia initiativa v-a face respectiva rectificare.
Carte de munca
dorina58
Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasi de urmat in urmatoarea situatie: la solicitarea eliberari cartii de munca , am constatat ca nu sunt facute ... (vezi toată discuția)