avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Corectare salariala in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Corectare salariala in carnetul de munca

Buna ziua,
In anul 2013, mpreuna cu mai multi colegi, am castigat in instanta o crestere a drepturilor salariale pentru perioada 01.09.2009 - 31.12.2010 (16 luni), cu aproximativ 800 lei/luna.
Potrivit art 279 al.1 din Codul Muncii, pana la data de 01.01.2011 proba vechimii in munca se face cu carnetul de munca. Puncatul pentru pensie se calaculeaza in raport de salariul mentionat in carnetul de munca.
Intrebare
Ce trebuie facut, pentru ca, corectarea salariala obtinuta in instanta sa fie corectata si in carnetul de munca, avand in vedere perioada (01.09.2009 31.12.2010)
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 9 Ianuarie 2014
Hotararea instantei stabileste si noul salariu pentru perioada respectiva?
Da, instanta a stabilit o valoare salariala mai mare decat cea inscrisa in carnetul de munca pentru perioada 01.09.2009 - 31.12.2010
In acest sens, se poate face corectia de catre cei care au facut inscrierea in carnetul de munca daca angajatorul este din sectorul public sau din sectorul privat a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca sau de catre ITM daca angajatorul este din sectorul privat.

Insa aceasta rectificare in carnetul de munca trebuie insotita de depunerea de state rectificative la ITM daca angajatorul este din sectorul privat.
Angajatorul este din sectorul public (CN CF CFR S A). Cum vom proceda, avand in vedere ca, carnetele de munca sunt predate salariatilor, cum vom impune angajatorului acest fapt. Nu stim daca din propia initiativa v-a face respectiva rectificare.
Se va merge la angajator si se solicita sa se opereze rectificarea salariului in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul majorat conf. hotararii jud. se opereaza in carnetul de munca? maneanicoleta2006 maneanicoleta2006 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un articol de lege conf. caruia salariul cu majorarile obtinute in instanta se scriu in cartea de munca. Mai clar, am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dorina58 dorina58 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasi de urmat in urmatoarea situatie: la solicitarea eliberari cartii de munca , am constatat ca nu sunt facute ... (vezi toată discuția)
Procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca Cornel  Vasile Cornel Vasile Prin Ordinul MMFPS nr.1083/07.03.2011 s-a aprobat procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care ITM-urile ... (vezi toată discuția)