avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul majorat conf. Hotararii jud. se opereaza in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul majorat conf. Hotararii jud. se opereaza in carnetul de munca?

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un articol de lege conf. caruia salariul cu majorarile obtinute in instanta se scriu in cartea de munca.

Mai clar, am obtinut o hotarare irevocabila pt majorarea salariului conf. L 221/2008, iar secretara refuza operarea in cartea de munca, motivand ca mai intai sa primesc banii, apoi opereaza in carnet.

Ce e de facut, va rog?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 15 Octombrie 2011
Dupa 01.01.2011 nu se mai opereaza in carnetele de munca ... iar inscrierile in carnetul de munca se opereaza si fara sa primiti banii mai intai ... Decretul nr.92/1976 privind carnetul de unca, abrogat la 01.01.2011, nu prevedea nicio astfel de conditie pentru inregistrarea in carnetul de munca a salariilor obtinute in instanta.

Care este perioada pentru care ati obtinut aceste drepturi salariale? ... lucrati in sectorul bugetar sau privat?
Lucrez in invatamant si perioada pt care am obtinut majorarea salariului este de la 1 oct 2008 pana la 31 dec 2010.. Multumesc pentru interventie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
maneanicoleta2006, utilizator
Da, se poate efectua rectificarea in carnetul de munca pe baza hotararii judecatoresti ... solicitati angajatorului sa puna in executare acea hotarare , inclusiv sa va opereze in carnetul de munca rectificarea salariului ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti de munca Ralucky Ralucky Am si eu o intrebare. Daca in cartea de munca este operat doar pana la data de 01.09.2008. atunci cand d-na a fost in ingrijire copil acum la reintoarcerea ei ... (vezi toată discuția)
Asistent personal carte de munca GYAMON GYAMON Daca poate sa-mi raspunda cineva,va rog.De cate ori pe an se opereaza in cartile de munca?Am lucrat ca asistent personal,dar de la 01.01.2011 mi s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Carte de munca dorina58 dorina58 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasi de urmat in urmatoarea situatie: la solicitarea eliberari cartii de munca , am constatat ca nu sunt facute ... (vezi toată discuția)