avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasi de urmat in urmatoarea situatie: la solicitarea eliberari cartii de munca , am constatat ca nu sunt facute inregistrari din 2007 nu a fost dusa de angajator la scanat asa cu trebuia conform legii, si nici nu a fost inchisa in conditiile impuse de lege la 31.12.2010.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 16 Mai 2013
Mergeti la ITM si vorbiti cu inspectorul care avea in custodie pe acel angajator ...acesta va va spune ce trebuie sa faceti ...

Inregistrarile aferente Decretului nr.92/21976 se opereaza in carnetul de munca numai daca salariatul continua activitatea dsi dupa 01.01.2011 la acelasi angajator.
Din cate inteleg de la dvs. in carnetul de munca se pot face inregistrari si dupa 1 ian.2011. Din cate stiam unitatea era obligat la inchiderea cartilor de munca la data de 31.12.2010 ce urmau sa fie predat cu PV titularilor pana la 30 iunie 2011. In ceea ce priveste luarea legaturi cu inspectorul ITM, mentionez ca angajatorul este unitate bugetara si nu avea acelasi regim ca angajatorii privati.
Dupa 01.01.2011 nu se mai opereaza in carneteui de munca ... ultima inregistrare in carnetul de munca este cea aferenta abrogarii decretului nr.92/1976 ..

Institutiile publice nu au nicio legatura cu ITM-ul ... solutia pentru dvs este actiunea in instanta - obligatia de a face .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere carnet de munca dianatransparency dianatransparency Buna ziua, Am si eu o problema. Ce fac in acest caz: - ridicare carnet de munca in data de 05.10.2011 de la ITM - carnetul de munca a fost inchis - ... (vezi toată discuția)
Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Carti de munca Ralucky Ralucky Am si eu o intrebare. Daca in cartea de munca este operat doar pana la data de 01.09.2008. atunci cand d-na a fost in ingrijire copil acum la reintoarcerea ei ... (vezi toată discuția)