avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces?

Buna seara,
Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012.
Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de 1109lei cat este inscris in adeverinta pe care am primit-o cand am fost disponibilizata.
Societatea nici pana acum nu a facut o declaratie rectificativa la casa de pensii pentru modificarea salariului
Cui pot sa ma adresez in acest caz si deasemenea daca sunt indreptatita sa cer diferenta de somaj la salariu actual de 1653 lei
Va multumesc
Niculina Popa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 26 Iulie 2013
1. Despre ce perioada este vorba ?

2. Ati solicitat punerea in executare a hotararii judecatoresti?

3. Dupa efectuarea tutror rectificarilor mergeti la AJOFM si vedeti ce va spun in legatura cu recalcularea indemnizatiei de somaj.
Eu am fost data in somaj incepand cu data de 6nov 2011( 3 ani anterior ,si am depus cerere la tribunal in data de 13 dec 2011) iar a doua actiune, pentu drepturile pe anul 2011, cat am lucrat, am doar sentinta de la fond ( cred ca va urma si recursul )
Am recuperat drepturile banesti prin executare silita,
Executarea hotaririi judecatoresti unde trebuie facuta? tot la tribunal? putem face actiune comuna toti colegii? ( dar ei au doar sentinta de la fond)
Va multumesc
Niculina Popa
V-am intrebat perioada exacta cat ati lucrat? ... de la data de ... pana la data de .....

Ce actiune mai doriti sa deschideti ? Daca s-a judecat numai in prima instanta , este psoibil ca partea nemultumita de hotararea data sa formuleze recurs. In acest caz :
- fie puneti in executare hotararea pronuntata , sub riscul intoarcerii executarii silite daca pierdeti in recurs

- fie asteptati solutionarea recursului.
Am lucrat la societate din dec 1986 pana in anul 2011 ,dar eu la proces am cerut rectificarea in carnetul de munca anterior 3 ani de la data disponibilizarii
Societatea este de stat? Intrucat de la 01.01.2011 nu se mai fac inregistrari in carnetul de munca, iar pentru perioada lucrata de dupa 01.01.2011 angajatorul emite adeverinte de vechime.

Daca hotararea cuprinde si o perioada inainte de 01.01.2011 , atunci in carnetul de munca opereaza rectificarea :
- inspectorul ITM , daca societatea nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca

- inspectorul de R.U> al societatii si apoi se certifica de catre ITM, daca societatea a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca

- inspectorul de personal, daca societatea este cu capital de stat.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale niculinapopa niculinapopa Buna seara! Daca se aproba in instanta raportul de expertiza pentru diferentele salariale neprimite,pot sa cer inscrierea salariului cuvenit in carnetul de ... (vezi toată discuția)
Rectificarea inscrierii in carnetul de munca Nanuta Nanuta Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada ... (vezi toată discuția)
Indicii de ierarhizare niculinapopa niculinapopa Am lucrat ca subinginer 25 ani ,acum sunt somera si nu am beneficiat de indicii de ierarhizare cf HG1051, la salariul minim pe economie s-a adaugat doar ... (vezi toată discuția)