avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rectificarea inscrierii in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rectificarea inscrierii in carnetul de munca

Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada 01.02.1993-01.04.2001, asadar in perioada de valabilitate a Decretului 92/1976? Rectificarea efectuata de catre unitatea la care a lucrat persoana in perioada respectiva, efectuata in luna august 2014 (dupa depunerea dosarului la casa de pensii s-a constatat neconformitatea inscrierilor cu situatia de fapt) si adeverinta eliberata de societatea la care persoana a lucrat nu sunt avute in vedere de casa de pensii intrucat nu sunt avizate de ITM; ITM-ul refuza certificarea rectificarilor pe motiv ca Decretul nr.92/1976 a fost abrogat si nu mai au competente in acest sens.
Ce este de facut? Am redactat o actiune de recunoastere a incadrarii in grupa de munca (acesta este obiectul rectificarilor din carnetul de munca ) in contradictoriu cu casa de pensii...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 12 Mai 2015
Rectificarea inscrierilor in carnetul de munca poate fi facuta de catre ITM pe baza documentelor care reflecta realitatea.

ITM-ul nu opereaza perioada de dupa 01.01.2011 , in carnetul de munca.

p.s.
Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare inscriere in carnetul de munca Nanuta Nanuta Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada ... (vezi toată discuția)
Salariul majorat conf. hotararii jud. se opereaza in carnetul de munca? maneanicoleta2006 maneanicoleta2006 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un articol de lege conf. caruia salariul cu majorarile obtinute in instanta se scriu in cartea de munca. Mai clar, am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca claudia_d claudia_d Buna ziua, Am o intrebare: PERS. FIZICE care au carte de munca si au avut o pauza (chiar inainte de perioada cand legea cartilor de munca electronice s-a pus ... (vezi toată discuția)