avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... rectificare inscriere in carnetul de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

rectificare inscriere in carnetul de munca

Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada 01.02.1993-01.04.2001, asadar in perioada de valabilitate a Decretului 92/1976? Rectificarea efectuata de catre unitatea la care a lucrat persoana in perioada respectiva, efectuata in luna august 2014 (dupa depunerea dosarului la casa de pensii s-a constatat neconformitatea inscrierilor cu situatia de fapt) si adeverinta eliberata de societatea la care persoana a lucrat nu sunt avute in vedere de casa de pensii intrucat nu sunt avizate de ITM; ITM-ul refuza certificarea rectificarilor pe motiv ca Decretul nr.92/1976 a fost abrogat si nu mai au competente in acest sens.
Ce este de facut? Am redactat o actiune de recunoastere a incadrarii in grupa de munca (acesta este obiectul rectificarilor din carnetul de munca ) in contradictoriu cu casa de pensii...

Alte discuții în legătură

Rectificarea inscrierii in carnetul de munca Nanuta Nanuta Buna ziua, neclaritatea mea este urmatoarea: cum se procedeaza pentru rectificarea inscrierii efectuate in carnetul de munca, referitor la perioada ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in cartea de munca niculina_paduraru niculina_paduraru Spuneam intr-un alt subiect ca mi s-a gresit incadrarea in transa de vechime corespunzatoare (lucrez in invatamant). Multumesc pentru raspunsuri, intr-adevar ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca sudor bob195 bob195 sudura cu aparat electric de sudura in ce categorie de munca se incadreaza ? (vezi toată discuția)