avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna ziua,
Am o intrebare: PERS. FIZICE care au carte de munca si au avut o pauza (chiar inainte de perioada cand legea cartilor de munca electronice s-a pus in practica), spre exemplu, din oct.2009 pana in prezent nu a mai lucrat nicaieri (si nu a avut nici somaj) si are cartea de munca la el, sunt obligati sa o duca la ITM pt. prelucrarea lor electronica? Sau pot astepta pana in momentul cand se vor angaja si acel angajator o va duce?

Multumesc anticipat!
Claudia
Cel mai recent răspuns: claudia_d , utilizator 14:58, 2 Aprilie 2011
Nu ITM-ul scaneaza carnetele de munca , ci Casa Teritoriala de Pensii.
Prin urmare, trebuia sa duca carnetul de munca la Casa de Pensii. .... nemo ignorare legem censetur.
Dupa 01.01.2011, carnetele de munca nu mai au nicio valoare ...Decretul nr.92/1976 care le reglementa a fost abrogat.
Multumesc pt. raspuns! Deci inteleg ca acum daca persoana se va angaja din nou undeva, va trebui sa-si faca alta carte de munca (ca si cum nu a avut deloc pana acum) si tot ce este in cea veche se va considera nul, adica nu se vor considera ca si contributii CAS, CASS...etc
Ati inteles gresit ... dupa 01.01.2011 nu se mai folosesc carnete de munca .. personana respectiva la angajare nu mai trebuie sa dea declaratie care are sau nu carnet de munca.
Ea trebuie sa mearga la Casa de Pensii si sa depuna carnetul de munca in vederea scanarii.
Acum am inteles! Multumesc mult!
Aveti idee daca am depasit termenul de predare, pentru persoane fizice (am inteles ca amenda este intre 300-600 lei pt. pers. fizice)? Stagiu de cotizare (din carte de munca-fizica) nu se refera la perioada anterioara anului 2001, adica eu am cotizat in perioada 2005-2009
Se scaneaza carnetele de munca care cuprind perioade de activitate dinainte de 01.04.2001 ... carnetele de munca care cuprind numai perioade dupa 01.04.2001 nu sunt supuse acestei operatiuni.

Alte discuții în legătură

Depunerea cartilor de munca cerica2007 cerica2007 Am inteles ca 30 septembrie a fost ultima zi de depunere a cartilor/carnetelor de munca la pensii pt a fi trecuti intr-o baza de date.Eu sunt persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Cum procedez daca nu am depus cartea de munca pentru scanare? adelinaradulescu adelinaradulescu Locuesc in bucuresti sector 4 , mi-am gasit o slujba de cateva zile , problema mea este ca nu am stiut de aceasta scanare a cartilor de munca, pt ca nu am ... (vezi toată discuția)