avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEPUNEREA CARTILOR DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEPUNEREA CARTILOR DE MUNCA

Am inteles ca 30 septembrie a fost ultima zi de depunere a cartilor/carnetelor de munca la pensii pt a fi trecuti intr-o baza de date.Eu sunt persoana fizica, in acest moment nu am un loc de munca, deci nu am fost informata.Ce fac in aceasta situatie?Mai pot sa depun carnetul de munca?Si daca printr-o minune imi gasesc un loc de munca?DOAMNE AJUTA.Nu trebuie sa duc cartea de munca acolo?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 4 Octombrie 2010
1. Nu avea nimeni obligatia sa va informeze. Problema este de mai multi ani de zile si ati fi avut timp sa aflati (asa cum ati aflat acum).
2. Carnetul de munca il depuneti la Casa de Pensii numai daca aveti in el inregistrari ca ati lucrat inainte de 01.04.2001. Puteti sa-l depuneti si acum.
3. Daca ati inceput activitatea dupa aceasta data nu mai duceti carnetul de munca la Casa de Pensii.
4. Daca va gasiti un loc de munca va poate angaja si fara carnet de munca. Dati o declaratie in care spuneti unde il aveti si ca il veti duce dupa ce il recuperati.
5. De la 01.01.2011 carnetele de munca ies din uz asa ca nu va mai fi nevoie de ele.
Buna ziua,
Multumesc pt raspunsul dvs.Acum am aflat de pe avocatnet.ro.Noroc cu acest site pt ca in mass media,ziare, televiziune nu au anuntat asa ceva.Deci ar fi trebuit sa fim informati cel putin prin intermediul stirilor tv, ca nu asteptam sa primim scrisori postale.
Potrivit principiului ca nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur), titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen - pe care, de altfel, in aceasta materie, legiuitorul l-a mai prelungit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca claudia_d claudia_d Buna ziua, Am o intrebare: PERS. FIZICE care au carte de munca si au avut o pauza (chiar inainte de perioada cand legea cartilor de munca electronice s-a pus ... (vezi toată discuția)
Am muncit pe gratis! Dianaroxana Dianaroxana Am o problema care este destul de complicata pentru mine.Am lucrat 2 luni ca reporter la ziar si acum mi se refuza drepturile banesti.Am incercat sa obtin ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala mame ksandra33 ksandra33 Buna ziua! In anul 2010 am fost in CIC; in aceasta perioada am avut si venituri din asigurari; cand am depus dosarul la Primarie pt obtinerea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)