avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna seara!
Daca se aproba in instanta raportul de expertiza pentru diferentele salariale neprimite,pot sa cer inscrierea salariului cuvenit in carnetul de munca si in registru unic, Acestea au influenta la calcularea pensiei si a somajului ?
Am lucrat 25 ani la societatea parata iar acum sunt somera
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 28 Octombrie 2012
Da, va trebui sa se rectifice inregistrarile efectuate in carnetul dvs de munca ... fiind vorba despre un salariu mai mare acesta va influenta , pe cat posibil, cuantumul pensiei si a indemnizatiei de somaj ..
nu are nici o legatura cu carnetul de munca
Daca este vorba despre un alt salariu decat cel mentionat in carnetul de munca , atunci are legatura cu inscrierile efectuate in carnetul de munca ...
carnetele de munca au fost inchise si inapoiate titularilor.
cine va face o noua inscrire?
ITM-ul are aceasta posibilitate de a face rectificarea in carnetul de munca , chiar daca in acestea au fost efectuate inscrierile aferente abrogarii Decretului nr.92/1976.

Alte discuții în legătură

Cine face inscrisurile in carnetul de munca dupa un proces? niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat irevocabil in data de 15 oct 2012. Salariul meu ar fi trebuit sa fie de 1652 lei/luna fata de ... (vezi toată discuția)
Executare partiala hotarare judecatoreasca rocs rocs buna ziua. O prietena a fost concediata abuziv iar instanta de judecata i-a dat castig in acest caz. Problema este ca angajatorul nu voia sub nicio forma sa ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)