avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte munca de returnat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte munca de returnat

Rog urgent ! Trebuie sa mi se restituie CM de la societ. la care am fost angajat pana in luna august a.c.(2012) care are sediul in Buc. ; rog sa-mi spuneti CM trebuie sa fie completata la zi sau pana in in 31.12.2010 si pe restul perioadei sa primesc o notificare a activitatii sau ceva in genul acesta ??? cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 18 August 2012
Cartea de munca se completeaza doar pana la 31.12.2010. Pentru perioada de dupa aceasta data vi se va elibera adeverinta.
Avand cartea de munca trebuie sa o prezint ITM-ului local pentru actualizare / luare in evidenta , sau exista la ei evidenta a tot ce este inscris in document la nivel national ?
1. Carnetul de munca il pastrati acasa, nu e nevoie sa-l prezentati la ITM.

2. El o sa va fie necesar cand veti solicita iesirea la pensie mai ales daca aveti inregistrate in el perioade lucrate inainte de 01.04.2001.

Din nou situatie TABU pt mine :
Multumiri pt. raspunsuri ... am primit cartea de munca ( apropo a fost completata si pt 2011), apoi am cerut un stagiu de cotizare de la Casa de pensii si intrucat imi fac un inventar al actelor in care ma cam pierd insa constat ca pentru perioada 2010 -2011-2012 nu am primit
FISA FISCALA !
Va rog sa-mi spuneti care e ROLUL acestei fise fiscale ? imi cosemneaza vechimea , mi se va cere in momentul pensionarii , sau o pot folosi doar pt a contracta un imprumut? e indicat sa o solicit , mi se va cere undeva ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
liniuta, utilizator
Fisa fiscala este un document din care reiese veniturile realizate de dvs intr-un an calendaristic (un formular tipizat ce cuprinde sumele (exprimate in lei) inscrise in statele de salarii sau de plata aferente perioadei de raportare si platite salariatilor, angajatilor sau persoanelor beneficiare de venituri asimilate salariilor) ....fisa fiscala nu este un document din care sa reiasa vechimea in munca.

Fisa fiscala se poate folosi pentru obtinerea unui imprumut .... Angajatorii editeaza fisa fiscala in format hartie, in doua exemplare:
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se pastreaza de catre angajator;

- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se inmaneaza angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale 2011 Radu Aura Radu Aura Angajatorii sunt obligati sa editeze fisele fiscale in format hartie, in doua exemplare semnate si stampilate. Din cele doua exemplare, unul se pastreaza de ... (vezi toată discuția)
Ce nu e trecut in carnetul de munca mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua, Anumite perioade de munca inainte de a avea carte de munca nu apar in cartea mea de munca: 1. Anul 2005 cand nu se faceau carti de ... (vezi toată discuția)