avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate Iondalea

Activitate Iondalea

Răspuns la discuția Expertiza judiciara topografica
Buna ziua
Puteti sa imi spuneti va rog frumos daca un expert judiciar are obligatia de a lua in considerare o harta cadastrala pe care iam prezentat-o in momentul convocarii la expertiza si care este depusa si la dosar.. ???
( fiiind un document oficial ,revizuit, stampilat etc.. )
Pentru ca in cazul meu domnul expert mi-a tras linia de granituire de la strada spre exterior aprox. un metru de la nivelul casei mele ( făcând o burta maree ) cu toate ca in harta cadastrala arata clar ca este in linie dreapta din coltul casei mele in coltul casei vecinului reclamant.. (astfel a marit suprafata mea cu 50 mp exact cat a cerut reclamantul in plangerea formulata )
A procedat corect din punct de vedere legal ???
Răspuns la discuția Expertiza judiciara topografica
Multumesc frumos pt raspuns, într-adevăr problema este strict de la masuratoare ( rea vointa ) si spun lucrul acesta deoarece eu am terenul masurat de un inginer topograf nejuridic. Referitor la proba cu martorii a adus 2 martori mincinosi ( neamuri din sat , oameni fara Dumnezeu ) iar eu la randul meu am adus doi vecini care au spus doar adevarul.
Mai trebuie sa mentionez ca vecinul reclamant din dosar lucreaza de peste 30 de ani si in prezent la Oficiul de Cadastru Caras Severin si se pare ca are o mare influenta asupra expertilor din zona, nu am nici o sansa doar daca o sa caut in alte judete .. si sper sa gasesc un expert mai tanar ( incoruptibil ) doar atunci va iesi cu siguranta adevarul la suprafata .
P.S. Dosarul este pe rol de aprox. 4 ani si are urmatorul termen pe 26 septembrie.
Sunt parat intr-un dosar de granituire si as dori sa mi spuneti daca as putea depune o expertiza judiciara topografica pe cheltuiala mea, deoarece expertul desemnat de instanta a facut o expertiza total eronata (probabil a fost cumparat de reclamanti ) si judecatoarea nu a fost de acord cu o altă expertiza, cu toate ca am depus poze de deasupra proprietatii si schita satului realizata prin anul 1983, imi spuneti va rog daca este legal sa depun o noua expertiza si cam ce efect ar avea ?