avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate Sabin Cocis

Activitate Sabin Cocis

Răspuns la discuția Sanctiuni functionari publici
Si in cat timp trebuie sa ni se aduca si noua la cunostinta fapta sesizata la comisia de disciplina? Exista un termen?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri.
Sunt functionar public. Directorul general al institutiei unde lucreaz a hotarat sa ne bage in comisia de disciplina pe mine si pe inca 3 colegi.
Pana in momentul de fata nu am primit nici o adresa/instiindare/decizie prin care sa ne fie aduce la cunostinta intr-un mod oficial acuzatiile. Directorul a facut doar o sedinta in care a prezentat, verbal, intr-un mod vag si evaziv cam care considera el ca ar fi abaterile noastre disciplinare. Dupa aceasta sedinta am primit toti o decizie prin care ne este precizat ca, conform legii 188/1992 art. 77 alin. (7) pe perioada cercetarii administrative suntem mutati in cadrul altui serviciu (cica pentru a nu influienta cercetarea). Dupa ce a dat aceasta decizie directorul a plecat in concediu.
Problema este ca ne-a mutat pe toti pe posturi pentru care nu avem pregatirea necesara si care nu au nici o treaba cu posturile noastre de drept. Programul nostru de lucru era 8:00-16:00 acum am fost mutati la servicii in care se lucreaza in ture, inclusiv de noapte.
A trecut aproape o luna de la decizia de mutare si pana in prezent tot nu am primit nici o instiintare cu ce abatere disciplinara se considera ca am comis.
Care sunt termenele? Cat poate sa dureze aceasta comisie de disciplina? In cat timp ar trebui sa ne fie aduse la cunostinte faptele? Este legal sa fii mutat pe un post pentru care nu ai pregatirea si instruirea necesara?