avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate danicornea

Activitate danicornea

Răspuns la discuția Litigiu de munca
Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Litigiu de munca
Asta stiu, numai ca nu ma incadrez, chiar si daca as castiga, la motivele de revizuire sau contestatie in anulare....
Buna seara!
As dori si eu cateva pareri in legatura cu o speta, care suna asa:
Angajatorul a comunicat angajatului, prin executor judecatoresc, decizia de incetare a contractului de munca pe motive ce nu tin de persoana angajatului( restructurare). Procedura de comunicare s-a facut prin afisare pe usa apartamentului, insa in procesul verbal de afisare nu este mentionat numarul etajului. Actele comunicate nu sunt insa gasite de angajata, care isi si schimbase domiciliul, fara a anunta angajatorul.
Intrucat nu stia ca i-a fost comunicata decizia prin executor, face cerere, prin intermediul unui avocat catre angajator sa ii comunice decizia la sediul cabinetului de avocat.. Angajatorul ii comunica decizia de incetare dar dupa aproximativ 35 de zile de la data procesului verbal de afisare intocmit de executor.
Angajata face contestatie la decizia de incetare a contractului de munca,calculand termenul de la data la care i-a fost comunicata decizia la cabinetul de avocat.
In fata primei instante, angajatorul invoca prescriptia ( decaderea) angajatei din dreptul de a mai formula contestatie, depunand in acest sens actele de la executor.
Instanta de fond respinge exceptia si admite actiunea angajatei pe motiv ca decizia trebuia comunicata personal acesteia si doar in situatia refuzului de primire avea posibilitatea sa o comunice prin executor ( s-a raportat la textele care prevad comunicarea deciziei de concediere pe motiv disciplinar).
Instanta de recurs insa admite recursul angajatorului apreciind ca termenul de la care trebuia formulata contestatia curge de la data procesului verbal de afisare intocmit de executor si prin urmare constata ca tardiv formulata contestatia.
Mentionez ca nici in fata instantei de fond nici in cea de recurs nu s-a pus in discutie legalitatea procesului verbal de comunicare, respectiv daca acesta contine toate datele prevazute imperativ de lege.
In prezent am formulat o actiune prin care sa se constate nulitatea dovezii de comunicare pentru lipsa etajului care conform art. 100 alin. 3 este prevazuta sub sanctiunea nulitatii, in contradictoriu cu angajatorul si BEJ. S-au invocat mai multe execeptii prin intampinate ( lipsa calitate procesuala pasiva, lipsa de interes, putere de lucru judecat)
Presupunand ca as castiga, as mai putea ataca in vreun fel decizia din recurs?
Multumesc mult.

Avocatii au si ei obligatia sa raporteze?Cum si in ce conditii? De exemplu, la atestarea unui antecontract de vanzare cumparare, in care s-a platit un avans mai mare de 15.000 de Euro sau cand asisti partea la achizitionarea unui imobil care depaseste pargul de 15.000 trebuie sa raportam? Din ce am inteles raportarea se face catre Barou...