avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca

Buna seara!
As dori si eu cateva pareri in legatura cu o speta, care suna asa:
Angajatorul a comunicat angajatului, prin executor judecatoresc, decizia de incetare a contractului de munca pe motive ce nu tin de persoana angajatului( restructurare). Procedura de comunicare s-a facut prin afisare pe usa apartamentului, insa in procesul verbal de afisare nu este mentionat numarul etajului. Actele comunicate nu sunt insa gasite de angajata, care isi si schimbase domiciliul, fara a anunta angajatorul.
Intrucat nu stia ca i-a fost comunicata decizia prin executor, face cerere, prin intermediul unui avocat catre angajator sa ii comunice decizia la sediul cabinetului de avocat.. Angajatorul ii comunica decizia de incetare dar dupa aproximativ 35 de zile de la data procesului verbal de afisare intocmit de executor.
Angajata face contestatie la decizia de incetare a contractului de munca,calculand termenul de la data la care i-a fost comunicata decizia la cabinetul de avocat.
In fata primei instante, angajatorul invoca prescriptia ( decaderea) angajatei din dreptul de a mai formula contestatie, depunand in acest sens actele de la executor.
Instanta de fond respinge exceptia si admite actiunea angajatei pe motiv ca decizia trebuia comunicata personal acesteia si doar in situatia refuzului de primire avea posibilitatea sa o comunice prin executor ( s-a raportat la textele care prevad comunicarea deciziei de concediere pe motiv disciplinar).
Instanta de recurs insa admite recursul angajatorului apreciind ca termenul de la care trebuia formulata contestatia curge de la data procesului verbal de afisare intocmit de executor si prin urmare constata ca tardiv formulata contestatia.
Mentionez ca nici in fata instantei de fond nici in cea de recurs nu s-a pus in discutie legalitatea procesului verbal de comunicare, respectiv daca acesta contine toate datele prevazute imperativ de lege.
In prezent am formulat o actiune prin care sa se constate nulitatea dovezii de comunicare pentru lipsa etajului care conform art. 100 alin. 3 este prevazuta sub sanctiunea nulitatii, in contradictoriu cu angajatorul si BEJ. S-au invocat mai multe execeptii prin intampinate ( lipsa calitate procesuala pasiva, lipsa de interes, putere de lucru judecat)
Presupunand ca as castiga, as mai putea ataca in vreun fel decizia din recurs?
Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: danicornea , utilizator 19:08, 16 Ianuarie 2014
Hotararea instantei de recurs nu mai poate fi atacata decat cu una dintre caile extraordinare de atac, contestatia in anulare si/sau revizuirea.
Asta stiu, numai ca nu ma incadrez, chiar si daca as castiga, la motivele de revizuire sau contestatie in anulare....
Alte cai de atac nu mai exista.

Intr-adevar, daca se constata nulitatea dovezii de comunicare nu vad in ce motiv de contestatie in anulare sau revizuire v-ati incadra.

Poate va ajuta unul dintre colegii avocati care s-au mai intalnit in practica cu o astfel de speta.

Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs??? ContSters208842 ContSters208842 Am pierdut un proces la Tribunalul Dolj, dar am castigat recursul la Curtea de Apel Craiova, in litigii de munca. Scoala mai poate declara un eventual ... (vezi toată discuția)
Plângere contravenționalã admisã în parte: soluția instanței și calea de atac Nanian21 Nanian21 Buna tuturor, recent am fost \\\\"premiat\\\\" cu o amenda de circulatie de catre un politist, hai sa ii spunem zelos, si tanar, care m-a amendat pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)