avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere contravenționalã admisã în parte: ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere contravenționalã admisã în parte: soluția instanței și calea de atac

Buna tuturor, recent am fost "premiat" cu o amenda de circulatie de catre un politist, hai sa ii spunem zelos, si tanar, care m-a amendat pentru ca nu as fi semnalizat pe o faleza, la miez de noapte.
Nu a avut martori, iar in PV a scris neinteligibil si a gresit si legile, precum si unul din articolele pe baza carora m-a sanctionat.
Am contestat in intanta, insa mi a fost admisa in parte actiunea, s-a respins cererea de anulare a PV, insa s-a constatat intervenită prescripţia executării sancţiunilor aplicate. (am luat la cunostinta de PV tarziu, cand l-am solicitat de la primarie).
Sentinta este cu drept de apel.
Aveti idee de ce am primit aceasta solutie, si daca politia poate face apel?
Sa mai fac si eu apel?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Nanian21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nanian21 , utilizator 16:30, 13 Mai 2014
Buna ziua,
V-a fost, indirect, admisa cererea prin constatarea prescriptiei amenzii.
Politia va face recurs sigur, dumneavoastra urmand sa formulati intampinare in care sa incercati sa demontati motivele lor.
Intampinarea nu o formulati inainte de a vedea motivele de recurs si trebuie sa o depuneti cu minimum 5 zile inainte de termenul de judecata.

Multumesc pt raspuns, sa inteleg ca daca politia face apel, voi fi instiintat prin posta?
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Nanian21, utilizator
@ Av. Gabriel Klein Kiritescu

În materie contravențională calea de atac este apelul, nu recursul.


@ Nanian21

Eu nu am înțeles soluția instanței, astfel că nu îmi dau seama dacă aveți interes să atacați hotărârea. Era bine să scrieți soluția așa cum apare ea pe portalul instanței sau la finalul hotărârii judecătorești, dacă hotărârea v-a fost deja comunicată.

Dacă poliția va declara apel - și probabil că va declara - , tribunalul vă va comunica apelul și eventualele înscrisuri însoțite de o adresă prin care vi se va pune în vedere obligaţia de a depune la dosar întâmpinare în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Exact, calea de atac este apelul, nu recursul.

"Tip soluţie: Admite in parte plângerea

Soluție pe scurt: Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul UNGUREANU MARIN în contradictoriu cu intimatul IPJ CONSTANȚA. Respinge cererea de anulare a procesului – verbal de constatare și sancţionare a contravenţiilor seria CP nr. 4611779/27.07.2013. Constată intervenită prescripţia executării sancţiunilor aplicate prin procesul-verbal de constatare și sancţionare a contravenţiilor seria CP nr. 4611779 încheiat la data de 27.07.2013 de către intimat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Mangalia. "


Eram curios de ce au motivat asa, si de ce nu au anulat un PV care mie mi se parea nul de drept, avea legea scrisa gresit, precum si unul dintre articole
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Nanian21, utilizator
Admiterea excepției prescripției executării sancțiunii amenzii contravenționale nu are drept efect anularea procesului verbal de contravenție. Procesul verbal de contravenție este lovit de nulitate absolută atunci când nu conține mențiunile prevăzute la art. 17 din O.G. nr. 2/2001 și de nulitate relativă pentru lipsa mențiunilor de la art. 16 și art. 19 din același act normativ. Probabil că în speța dvs. instanța a constatat că a intervenit prescripția prevăzută la art. 14 din O.G. nr. 2/2001. Eu, dacă aș fi în locul dvs., nu aș mai declara apel. Chiar dacă procesul verbal nu a fost anulat, el nu mai poate fi pus în executare.

Alte discuții în legătură

Contraventie silvica: pasunatul in padure Irina S. Irina S. Agentul constatator, retine in cuprinsul p-v de contraventie ca un contravenient a fost prins pasunand un card de capre in doua zile consecutiv [b]01 si 02 ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in instanta panzarumitica panzarumitica speta: proces verbal intocmit la 12.06.2015 pentru o fapta savarsita la 09.06.2015(nu este pe circulatie ci pe legea 61/\'91); acesta contine toate elementele ... (vezi toată discuția)
Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)