avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contraventie silvica: pasunatul in padure
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contraventie silvica: pasunatul in padure

Agentul constatator, retine in cuprinsul p-v de contraventie ca un contravenient a fost prins pasunand un card de capre in doua zile consecutiv 01 si 02 mai anul curent.
Procesul-verbal nu a fost intocmit pe loc ci abia la data de 07 mai 2010. Tot agentul constatator mentioneaza ca contravenientul refuza sa semneze. Dar contravenientul nu a fost de fata la incheierea procesului-verbal de contraventie. Considerati ca sunt motive de anulare a p-v ptr. aceste aspecte?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 18:43, 31 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Cu tot respectul dar...eu vorbeam despre anularea p-v si nu despre nulitatea lui!

Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Irina S., utilizator
Plus ca..mi-ati dat copy-paste despre sustinerile altui utilizator de pe un alt forum!
Nu e opinia dvs...e doar una copiata!

So: anulare nu nulitate. Este o diferenta, nu?;)

Asta este intreg mesajul din care ati copiat:

Subiectul mesajului: cauze de nulitate proces verbal de contraventieScris: 29 Noi 2004, 09:48

Intrebarea mea e legata de cauzele de nulitate ale unui proces verbal de constatare si aplicare a unei contraventii.
O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor consacra expres in art. 17 motivele care atrag nulitatea procesului verbal: lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator.
Referirea la faptul ca nulitatea se constata si din oficiu, ma face sa cred ca in mod clar e vorba de o nulitate absoluta.
In afara de art. 17, singura referire expresa in OG 2/2001 la o cauza de nulitate, apare in art. 16 alin 7, pentru situatia obiectiunilor la procesul verbal, care sub sanctiunea nulitatii trebuie consemnate distinct in procesul verbal la rubrica "alte mentiuni".
Desi art. 16 alin 1 stabileste care sunt mentiunile ce trebuie cuprinse obligatoriu in procesul verbal, numai lipsa unora din aceste mentiuni(adica cele la care face referire art 17) e sanctionata cu nulitatea.
prin urmare, in cazul lipsei celorlalte mentiuni se poate conchide ca, in masura in care legiuitorul nu a inteles sa le sanctioneze expres cu nulitate, lipsa lor nu va conduce la nulitatea procesului verbal?
Sa luam situatia nesemnarii procesului verbal de contravenient. in procesul verbal, agentul constatator mentioneaza imprejurarile care au determinat nesemnarea procesului de contravenient, insa nu apare nicaieri o semnatura unui martor care sa le confirme si nici agentul constatator nu precizeaza motivele ce au dus la incheierea pv fara martor.
mai e valabil un asemenea pv?
Se poate considera ca lipsa precizarii motivelor care au dus la incheirea lui fara martor duce la nulitate?
Voi ce parere aveti?

Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Irina S., utilizator
Pentru ca motivele de nulitate invocate de distinsul dn.consilier sa fie luate in seama,acestea trebuiesc invocate in contestatia,adresata instantei competenete teritorial si formulata in termen de 15 zile de la semnare/primirea la domiciliu a procesului verbal.
Cauzele de nulitate invocate au ca finalitate anularea procesului verbal.
Ok, asta am priceput!
Ma interesau eventuale motive care pot duce la anularea p-v de contraventie.
Nulitati nu am, de aia intreb de anularea si nu de nulitatea lui.
Cum ar fi de ex., nerespectarea principiului legalitatii intocmirii p-v.
Iar cadrul procesual adecvat este plangerea contraventionala si nu contestatia.

Multam oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal contraventie zahariematei zahariematei Buna ziua! Doresc sa va intreb daca prescurtarea prenumelui intr-un p-v poate atrage nulitatea procesului verbal? Am citit OG nr. 2/2001 art.17 insa nu imi ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in instanta panzarumitica panzarumitica speta: proces verbal intocmit la 12.06.2015 pentru o fapta savarsita la 09.06.2015(nu este pe circulatie ci pe legea 61/\'91); acesta contine toate elementele ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)