avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate violeta botlung

Activitate violeta botlung

Vă mulțumesc pentru promptitudine!
Un angajat cu timp parțial, chemat sâmbătă la sv, 2-3 ore, este muncă suplimentară sau spor de weekend?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îmi pare sincer rău că îmi interpretați așa postarea! Divagăm și nu este cazul! Înseamnă că toți reprezentanții asociației trebuie să fie pregătiți profesional ptr toate problemele care apar, ca să nu generăm costuri suplimentare când vine vorba de diverse reparații? Sau să fie tineri și "neliniștiți " și să nu aibă nici rău de înălțime?? "Că pe mine nu mă interesează, nu este treaba mea! De ce să mă implic?" DIN BUN SIMȚ, și atât!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar vă mulțumesc! Lucrarea se face cu firmă specializată, materialele vin cu certificat de conformitate. De regulă, garanția ptr acestea este de maxim 5 ani. Nu solicită nimeni, nimănui să facă analiza materialelor, dar .... din bun simț, "eu", care stau la etajul 4, am tot interesul să se facă o lucrare de calitate.
Și, da, trebuie să urce pe bloc și președintele, și administratorul, și comitetul executiv, și.... alții. Și da, ne-am gândit să angajăm și un diriginte de șantier, dar deja, această propunere a iscat alte discuții care au degenerat .
Vă mulțumesc!
Bună ziua! Unii au probleme cu asociațiile de proprietari că nu sunt ajutați să-și refacă hidroizolația, eu am probleme cu un proprietar de la etajul 4, care a informat verbal asociație că are probleme cu acoperișul, problema a fost expusă pe grupul de wp al scării, toată lumea a fost de acord, am găsit firma, 3 oferte... În schimb am solicitat proprietarului beneficiar să participe la acțiunea de măsurare a suprafeței, respectiv a materialelor, când vor fii aduse, și să verifice modul de realizare a lucrărilor, fiind cel mai îndreptățit ca lucrarea să se realizeze in cele mai bune condiții... A zis că nu îl interesează, că este treaba asociației! Bun, i-am transmis că v-a face parte din comisia de recepție a lucrărilor, fiind beneficiarul final, nu vrea să audă.... Știu că din comisia de recepție trebuie să facă parte președintele, administratorul, membru comitet executiv, dar și proprietarul are obligația să supravegheze, măcar din bun simț, evoluția lucrărilor. Ce am de făcut în acest caz???? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Dacă este prevazut în RI sau CCM, se poate! Exact ce am zis, cu acceptul angajatorului, și la cererea salariatului..
În Codul Muncii, la art art 17, lit.j - condițiile de acordare a preavizului, se pot stipula cele 4 ore/zi, sau o zi da/o zi nu... în cazul concedierii, etc.
Bună ziua! Este DEMISIE, deci în perioada de preaviz lucrează 8 ore. Doar la concediere poate opta și asigura program de 4ore pe zi, sau o zi da/o zi nu, la înțelegere pentru căutarea unui nou job. Prin demisie se subînțelege că deja și-a găsit alt loc de muncă....
Declaratia privind achizitiile intracomunitare se poate depune online????:-/
Multumesc!