Buna ziua ,
Am vazut pe acest site o intrebare asemanatoare dar totusi doresc oarecum sa lamuresc mai in detaliu aceasta problema.
Din aprilie am luat in chirie un spatiu de 9 mp in centrul Clujului ,care functioneaza ca si florarie.Spatiul este declarat ca si spatiu comercial cu geam si usa la strada .Sub spatiu bineinteles figurand si beciuri ale locatarilor .
Dansul cine are beci chiar sub spatiul nostru doreste sa schimbam grilajul de la intrare pentru ca el isi mai baga obiecte astfel prin beci ,cea ce mi se pare ilegal daca el are acces prin bloc la beciul dansului.
Problema grilajului a intervenit in momentul in care grilajul fiind unul foarte rar gratiile in sine intrau tocul clientilor nostrii si am fost nevoiti sa il schimbam din motive de siguranta pentru clientii care ne terc pragul.
Grilajul este unul fix se poate ridica cu o unealta mai tare dar este in forma de sita adica cu multe gauri mici si foarte dese tocmai pentru a permite beciului sa se aeriseasca.
Dansul ne tot bate la cap ca din cauza noastra nu este buna aerisirea la beci si ca e mucegai dar de fapt este un grilaj foarte bun,care nu perimite aruncarea chistoacelor ,mizeriilor , gunoaielor in gura de aerisire( asa cum celalalt grilaj mai vechi permitea)
Intrebarea mea este urmatoarea ca cei de la asociatia de proprietar nu au stiut sa imi raspunda ce este de facut ? Eu daca pun grilajul vechi inapoi nu mai este o cale de acces sigura pentru clientii care ne trec pragul.Ce poate sa faca dansul impotriva noastra ?exsista o lege privind stict gurile de aerisire cu ce tip de grilaj trebuie acoperit?exista o lege care interzice introducerea obiectelor in beci decat cele prevazute in proiectare -usa de acces la beci ?
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat