Buna ziua.
Am citit
www.avocatnet.ro/content/for...
si inca 1 sau 2 astfel de discutii pe forum, dar as dori sa va intreb daca se poate plati salariul in valut in cazul meu.
Compania la care lucrez are sediul in Franta. In urma cu vreo 2 ani si-au deschis un sediu in Romania. In urma cu jumatate de an m-am angajat la ei iar actele si totul le am facute la sediul din Romania.
Salarul este negociat la contravaloare in lei a unei sume in euro si lunar sunt platit in contul meu in lei, contravaloare sumei intelese.
I-am intrebat de nenumarate ori de ce trebuie sa ma plateasca in RON, si nu pot sa o faca direct in Euro?
Procesul lor de plata este ceva de genul: In Franta se calculeaza suma in euro, se trimite in Romania; in Romania este convertita suma in RON si trimisa in contul meu (cu plata taxelor si impozitelor corespunzatoare).
Raspunsul lor a fost acela ca in Romania nu se pot face contracte cu plata in valuta, ci numai lei.
Interbarea mea este: Luand in considerare faptul ca e o companie internationala si ca din 2008 se pare ca companiile pot face plati in valuta, ce se poate face pentru ca eu sa primesc salariul direct in valuta in cont si sa nu mai pierd bani aiurea din devalorizarea leului?
Va multumesc.