avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate crys18

Activitate crys18

Da, valoare din contract era 25.000 E, avans 10.000E, cu clauza 6x10.000E in caz ca nu il mai vinde.
Dar pe verso contractului, era inca o clauza potrivit legii 17/2014, daca se aplica sa imi restituie doar avansul..., sincer eu nici nu am vazut acea clauza cand am semnaat si nici nu m-i sa spus ca este acolo de notar...

DinuX a scris:

Buna schema de escrocherie. Si daca v-ar fi dat terenul, de unde dadeati diferenta de la 10.000 la 75.000 daca deja i-ati dat 60.000? Sau in contract valoarea terenului a fost pusa la 25.000 euro?

Buna ziua, din pacate o mare parte din banii au fost imprumutati de la 2 prieteni.
Plata sa facut cash.
Multumesc din nou tuturor pentru reply.
O sa depun plangerea saptamana viitoare, dar doar dupa ce o sa vorbesc cu un avocat din afara Ploiestiului.
Se pare ca cativa din avocatii cu care am incercat sa iau legatura din Ploiesti au colegi care il reprezinta pe *tepar* in alte dosare si ar fi conflict de interese.

Update:
- In data de 9/8/2018 ora 10:00 m-am prezentat la executor unde am refuzat sa primesc suma de 10.000E drept avans.
Surpriza a fost ca acolo sa nu fie prezent *teparul* ci fratele concubinei (arendasul ce a cumparat terenul) pe care se pare ca la imputernicit, plus 2 maimutoi ce il pazeau de afara.
Multumesc pentru raspuns, desi eu am specificat notarului ca doresc notarea in CF acesta nu a facut-o, si tot acelasi notar la 1 luna a facut CV pe numele concubinei acestuia cu rolul de arendas.
Intre timp am aflat ca inca 3 persoane au fost inselati de aceeasi persoana "xxxxx yyyy" si respectiv "xxxx yyyy zzzz" la acelasi notar "xxxx wwww" la fel prin clauze abuzive.

[ link extern ] /

Ps: Imi cer scuze daca nu am voie sa postez nume in articole, sunt nou aici.

[interventie moderator ~ editat/sters numele persoanelor]
Buna ziua,

In data de 05 iunie 2018 am incheiat un Antecontract de vancare cumparare pentru un teren agricol.
Valoarea acestuia fiind de 75.000 Euro, mi sa propus de vanzator sa achit un avans de 60.000 Euro dar ca in contract sa apara un doar 10.000 Euro cu clauza ca la neefectuarea vanzarii sa primesc de 6 ori valoarea avansului, urmand ca diferenta de 15.000 Euro sa ii achit la finalizarea contractului.
Vanzatorul s-a folosit de Legea 17/2014, ce apare pe versoul antecontractului, care mie nu mi-a fost explicat/consemnat de notar si in urma cu cateva zile am primit o somatie pentru am ma prezenta maine 9 august 2018 la un executor judecatoresc sa ridic suma de 10.000 Euro, pentru ca acesta a facut un alt contract de vanzare cumparare pe data de 17 iulie 2018 cu arendasul... care este concubina lui...contract facut la acelasi notat.

Daca aveti ceva sfaturi as aprecia.
Multumesc.