Am toate documentele necesare,insa m-a indus in eroare acest aspect legat de impartirea cheltuielilor de judecata,care s-ar face in functie de cota mostenita de fiecare parte implicata. Aveam nevoie de inca o parere avizata.
La notar i s-a explicat,insa dansa nu vrea sa accepte sub nicio forma cota cuvenita dpdv legal.
Cineva imi spunea ca daca se ajunge in instanta,chelt de judecata se impart intre partile implicate in functie de cota de mostenire obtinuta,ceea ce mi se pare aberant. Nu eu am dorit sa ajung in instanta.
Procedura la notar s-a finalizat,ea refuzand sa accepte cota mostenita din punct de vedere legal. Considera ca fiind sotia decedatului are dreptul la jumatate din imobil,ci nu doar 25% cf legii.
Asa ca sunt fortat de imprejurari sa ajung in instanta. De accea intrebam cum se impart cheltuielulile de judecata in conditiile de fata.
Buna ziua,
tatal meu a decedat anul acesta,lasand un apartament cu 2 camere in care locuieste sotia actuala,mama mea vitrega. Apartamentul nu este un bun comun cu actuala sotie. El a fost cumpărat acum 30 de ani,iar la acea vreme nu era cu actuala sotie.
Am demarat procedura de succesiune la notar,incercand sa rezolv problema amiabil,insa dansa a refuzat,dorind sa mergem in instanță
Intrebarea mea este: pot cere in instanta sa mi se achite toate cheltuielile de judecata de catre dansa,mai ales ca eu am incercat mai intai varianta amiabilă?
Pot dovedi ca am fost fortat de dansa sa apelez la instanta si nu mi se pare normal ca aceste cheltuieli de judecata sa se imparta in functie de cota de mostenire. Mentionez ca sint unicul fiu al tatalui meu.
Multumesc!
Buna seara,
am nevoie de o parere avizata cu privire la urmatoarele:
tatal meu a decedat,iar in urma lui a ramas un apartament,cumparat de el acum foarte multi ani in urma,cu mult inainte de a fi cu sotia actuala(au fost casatoriti legitim cca 7 ani).
Eu sunt singurul lui copil si as vrea sa stiu ce drepturi legale am.
Sotia actuala spunea ca poate trece apartamentul pe numele ei,fara sa existe vreun testament in acest sens.
Din cate am citit,se pare ca ea ar avea dreptul la un sfert din aceasta casa.
Multumesc pentru raspuns.
Cred ca in momentul de fata as avea doua alternative: ori negociez cu ei termenii in cazul in care accept sa imi dau demisia,ori refuz categoric sa demisionez.
Facand un scurt rezumat a celor relatate de mine in toate mesajele scrise,dvs considerati ca este legal modul in care acestia au actionat,din momentul in care am refuzat sa imi mai prelungesc perioada de delegare?
Intentionez sa nu las lucrurile sa decurga asa cum si-au propus dansii.
Am tot citit diferite articole pe speta delegarii si scrie ca pe perioada delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă,iar in cazul in care firma se reorganizeaza(cum se pare ca este si cazul meu)insa aceasta reorganizare nu are la baza nicio organigrama noua)..angajatorul trebuia sa imi gaseasca un post similar,ramand de asemenea si cu acelas salariu,lucru care la mine nu s-a intamplat.
Dansii nu vor sa ma concedieze. Vor sa imi dau eu demisia in schimbul a celor trei luni platite. Au denumit aceasta "actiune a lor" incherierea colaborarii intr-un mod amiabil.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns,insa nu imi este ft clar cat de legala este solutia propusa de angajator.
Nu sunt de specialitate,insa in ultima perioada am tot citit si am incercat sa ma documentez.
Pe perioada delegarii scrie in codul muncii ca se pastreaza functia angajatului,iar in cazul in care se fac reorganizari in companie*(cum se pare ca este si in cazul meu,desi oficial nu am fost instiintata decat verbal despre asa-zisa reorganizare) angajatorul ar trebui sa imi gaseasca un alt post similar fisei postului pe care o dețin in prezent,lucrul care nu s-a intamplat.
Dupa cum am scris si in mesajul initial postul oferit nu are nicio legatura cu fisa postului.
Un alt aspect care ma intriga se refera la faptul ca in cele trei luni de zile in care dansii vor sa mi le plateasca,au inclus si zilele mele ce concediu neefectuate.
Din cate stiu,cincediul de odihna se plateste indiferent de situatie.
Mi se pare corect ca zilele de concediu sa nu intre in cele trei luni de zile.
Poate par insistenta,insa am nevoie de sfaturile dvs pentru a stii cum sa rezolv problema.
Inca o data multumesc anticipat!
Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea speta si am mare nevoie de un raspuns avizat.
Cu acordul meu am fost delegata pe o perioada de trei luni. Dupa expirarea celor trei luni am anuntat angajatorul meu de drept ca nu mai doresc prelungirea perioadei de delegare si ca vreau sa ma intorc inapoi la postul meu. Socata am fost aducandu-mi la cunostinta faptul ca postul meu nu mai exista in acel departament pentru ca sarcinile mele au fost redistribuite.
Am fost chemata la o discutie si mi s-a spus ca singurul loc vacant disponibil in companie este cel de opoperator acturare,post deschis pentru Juniori/studenti,cu un salariu de 1800 net,salariu cu mult sub salariul meu actual.Acest post implica schimbarea fisei postului si incadrarea mea precum si modificarea salariului cf cu postul deschis.
Mentionez ca eu sunt Economist in Financiar Contabilitate de 9 ani.
Am refuzat categoric solutia propusa de dansii,iar atunci mi s-a comunicat faptul ca singura alternativa ramasa este sa incheiem amiabil colaborarea,insemnand ca eu sa imi dau demisia,iar dansii sa imi achite trei salarii ca un ajutor pentru perioada in care voi fi i cautarea unui alt job.
Spuneti-mi va rog daca este legal modul de actionare al dansillor in ceea ce ma priveste?
Mentionez ca nu am primit nicio informare scrisa in sensul ca departamentul s-a reorganizat, iar postul meu nu mai exista.
Nu am semnat inca acel acord de "incheiere amiabila".
Ce as putea face in situatia data?
Multumesc anticipat!