avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate dni.0897

Activitate dni.0897

Răspuns la discuția Avizare clasare dosar penal
Multumesc ftumos dl. Razvan, si in legatura cu acel test, daca nu am fost pentru ca nu am stiut si am plecat, am citit pe internet ca sa prelungit cu 30 de zile, acum daca o sa fac rost de dovada poate ridica permisul inainte dr sfarsitul acestor 30 zile sau trebuie respectat acest termen?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Trebuie dovada, daca nu o mai aveti trebuie sa dati o declaratie pe proprie raspundere ca ati pierdut-o.

Buna ziua, revin cu un update in legatura cu situatia mea.
Saptamana trecuta a ajuns in posta o foaie pe care scria instiintare, si ca in termen de 7 zile lucratoare trebuia sa ma prezint la judecatorie sa ridic cateva documente, adica hotararea judecatoreasca. Eu nu am putut sa ma duc pentru ca sunt plecat din tara si am facut o procura pentru tatal meu, el a fost astazi acolo, a ridicat hotararea si apoi a fost la politia rutiera pentru ridicarea permisului, in momentul in care a ajuns acolo cei de la rutiera i-a zis ca nu poate sa ridice permisul pentru ca are nevoie si de dovada care mi-a fost inmanata in momentul in care sa completat procesul verbal. Aceasta procura eu i-am dat avocatului si avocatul i-a dat-o comisarului(din cate stiu eu).
In plus cei de la rutiera pe un ton rastit(asa mi-a comunicat tatal meu) i-a spus tatalui meu ca oricum nu putea sa ridice permisul astazi, pentru ca trebuia in termen de 90 de zile de la data ridicarii permisului sa sustin un examen de recunoasterea a semnelor de circulatie, acele 90 de zile au trecut deja, si sa mai prelungit cu inca 30 de zile.
Tatal meu apoi a fost trimis catre politia rutiera din Alexandria, permisul fiindumi ridicat in Turnu Magurele.
Cei de acolo i-a spus aceiasi chestie ca cei din turnu ca are nevoie de dovada, moment in care tatal meu le-a spus ca asa a zis avocatul, si cei de acolo i-a spus ca avocatul ne minte si ca nu trebuia sa il folosit.
Eu numai stiu chiar ce sa fac pentru ca avocatul mi-a spus ca pot sa ridic permisul fara dovada.
ps: cei de la rutiera ia dat tatalui meu aceste articole: articolul 103 alin 1 l. c -106 alt 2 , oug 195 / 2002 republicat.
Ma poate ajuta cineva va rog frumos? Chiar nu stiu in ce directie sa o mai iau.
Am inteles, multumesc frumos, un weekend placut.
ps. am cautat numele meu pe portal, si am gasit dosarul cum a-ti spus dvs. se pare ca este fixata o sedinta, din ce am mai citit aici pe forum, este posibil ca judecatorul sa respinga cerera d renuntare la urmarirea penala.
Buna dimineata, multumesc tuturor de raspunsuri. Ieri am primit un plic de la parchet in care se mentiona data la care sa renuntat inceperea urmaririi penale.
Am incercat sa caut numele meu pe portal si nu am gasit nimic, am incercat si cu numarul de dosar care era scris pe prima foaie dar fara succes, exista vreo metoda de a urgenta situatia?
Buna ziua, va scriu in speranta de a afla o informatie in legatura cu timpul necesar pentru o avizare ce trebuie facuta pe un dosar penal la care sa anulat urmarirea penala.
Dosarul mi sa completat din cauza ca in vama am incercat sa trec cu o duba de 3.5mtma si o platforma atasata de 2.0 mtma, eu avand doar categoria b, fiindu-mi necesara si categoria E.
Mi-a fost intocmit un dosar penal pentru conducerea unui ansamblu de vehicule fara categoria corespunzatoare.
Situatia sa intamplat pe 28 mai, si ieri am aflat de la avocat ca sa clasat dosarul, si ca mai este nevoie de avizarea unui judecator. Stie cineva cam cat timp dureaza aceasta procedura? Am inteles ca deja sa trimis dosarul catre judecatorie doar ca nu stiu exact care(din ce judet) nefericirea sa intamplat in turnu magurele si eu avand domiciliu in Arges.
Intreb pentru ca pe data de 22 am bilet de plecare in afara si as dori sa stiu cam cat timp dureaza pentru ca nu as vrea sa plec fara permis.
O zi buna tuturor