avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate braduradu

Activitate braduradu

Răspuns la discuția Varsta pensionare
Multumesc pentru clarificari!
Am lucrat in grupa 2 din 1983 pana in 1995 iar de atunci pana in prezent in conditii normale. Studiile universitare la zi le-am efectuat in perioada 2009 - 2014. Stagiu militar nu am efectuat.
Buna ziua!
Sunt nascut in decembrie 1964, lucrez din 1983 pana in prezent, din care 12 ani efectuati in grupa 2 iar restul in grupa 1. In acest timp mi-am incheiat si studiile universitare la zi (3 ani licenta + 2 ani master).
Va rog sa imi indicati aproximativ care ar fi varsta de pensionare, anticipata dar si normala.
Multumesc frumos!
Bună ziua,
Vă rog să mă ajutaţi în următoarea speţă:
Provin dintr-o familie cu 4 membrii (părinţi şi 2 copii) care deţine o proprietate locuibilă. Tatăl a decedat iar succesiunea a fost întocmită. Partea care mi se cuvenea am cedat-o verbal fratelui meu care locuia în acel moment cu mama mea (cu condiţia ca el să o îngrijească).
În urmă cu mai mulţi ani, fratele meu lucra la o instituţie publică şi avea în gestiune un depozit de combustibil. În urma unui inventar i s-a constatat lipsă în gestiune, fiind ulterior acţionat în judecată pentru ca instituţia să îşi recupereze pagubele. Între timp, fratele meu a decedat şi a lăsat în urma lui un proces care durează de mai mulţi ani. În acest proces au fost implicaţi iniţial instituţia publică angajatoare, finanţele publice (pentru recuperarea accizelor) şi noi (eu şi mama) în calitate de moştenitori persoane fizice.
Deoarece la vremea respectivă nu am avut posibilitatea materială de a achita datoria fratelui, pentru a evita executarea silită, la sfatul avocatului, noi am făcut o declaraţie în faţa notarului, prin care renunţam la moştenirea din partea fratelui (menţionez că nu a fost căsătorit şi nu a avut copii, astfel că eu şi mama am fost moştenitori direcţi). Partea din moştenire la care am renunţat trebuia să treacă pe statul român reprezentat de Primărie (3/8 din proprietate), dar aceştia nu au făcut nici un demers. În prezent în extrasul CF mama figurează cu 5/8 din proprietate, fratele cu 3/8, iar finanţele cu poprire pe partea de 3/8 a fratelui. Între timp a decedat şi mama, astfel că partea de 5/8 îmi revine, dar încă nu am făcut succesiune.
După mai multe procese în care am avut câştig de cauză, încă tot se face recurs pe acest dosar şi sunt plimbat dintr-un judeţ în altul pentru o pagubă pe care nu eu am produs-o. Avocatul mi-a comunicat că peste o lună trebuie să apară hotărârea definitivă deoarece acuzarea nu a adus probe noi la dosar. Conform spuselor acestuia, pe baza acestei hotărâri procesul va fi încheiat, iar în urma legalizării acestui document, obligaţia fiscală faţă de Finanţele Publice va fi ştearsă din extrasul CF. Partea de 3/8 rămâne înscrisă pe decedat deoarece este declarată vacantă – dat fiind şi faptul că Primăria nu s-a implicat în revendicarea acestei părţi din proprietate.
1. În cazul în care hotărârea pe care o aşteptăm nu va fi definitivă şi acuzatorii vor face din nou recurs, cum ar trebui să procedez?
2. În cazul în care voi avea posibilitatea de a vinde proprietatea, cum aş putea proceda pentru ca aceastal să fie întăbulată în totalitate pe cumpărător (5/8 + 3/8)?
3. În cazul în care cele 3/8 rămân incerte din punct de vedere legal, cum îl poate afecta acest lucru pe viitorul proprietar?
4. Există o soluţie prin care cele 3/8 să poată fi recuperate având în vedere că iniţial am renunţat la ele şi nu le-a revendicat nimeni (eventual de moştenitorii mei direcţi)?
Având în vedere complexitatea cazului, sfaturile specializate sunt mai mult decât binevenite, de aceea apelez la dumneavoastră pentru a obţine mai multe păreri sau indicaţii. Vă mulţumesc!