avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta pensionare

Buna ziua!
Sunt nascut in decembrie 1964, lucrez din 1983 pana in prezent, din care 12 ani efectuati in grupa 2 iar restul in grupa 1. In acest timp mi-am incheiat si studiile universitare la zi (3 ani licenta + 2 ani master).
Va rog sa imi indicati aproximativ care ar fi varsta de pensionare, anticipata dar si normala.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:54, 19 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa puneti ordine in stagiul total de cotizare.
Din ce se compune acesta.
Grupele superioare de munca I si II au fost pana la 31/03/2001.
Dupa 01/04/2001 s-a lucrat in:
-Conditii speciale de munca
Conditii deosebite
-Alte conditii
Multumesc pentru clarificari!
Am lucrat in grupa 2 din 1983 pana in 1995 iar de atunci pana in prezent in conditii normale. Studiile universitare la zi le-am efectuat in perioada 2009 - 2014. Stagiu militar nu am efectuat.
Daca aveti 12 ani in grupa II de munca, acestia mai aduc un stagiu aferent de 3 ani.
Daca aveti doar 11 si cateva luni, atunci stagiul aferent va fi de 2 ani si 9 luni.
-Limita de varsta la 62 ani si 6 luni daca aveti 12 ani in grupa II si indepliniti conditia de stagiu complet de 35 ani in care intra sio stagiul aferent si cel asimilat(cursuri uiniversitare de zi).
-Pensie anticipata sau anticipata partial la 60 ani,
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 ani, fara stagiul asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partial este de 35 ani, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt nascuta în 18 01 1964 anul acesta în august ... Florentinastefan Florentinastefan Bună ziua Sunt nascuta în 18 01 1964 Anul acesta în august am dreptul la pensie parțial anticipata cu29 ani de munca din care 13 ani grupa 2 de munca ... (vezi toată discuția)
La ce virsta pot sa ies la pensie Roman Maria Roman Maria Ma numesc Roman Maria ,am 53 de ani si am vechime in munca 25 de ani in grupa 2 de munca (vezi toată discuția)