avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate Cn1980

Activitate Cn1980

Buna ziua,
In anul 2009 am castigat in baza legii 10 ,prin Sentinta civila definitiva si irevoc a CAB,suprafata de 5000 mp,iar in acelasi dosar un var de-al meu a castigat 1000 mp.
In 2013,varul meu deschide iesiriea din indiviziune la Judacatoria Calarasi care imparte toata suprafata in mod egal intre noi doi.Astfel din 5000 mp eu raman cu 2500 mp si el tot cu 2500 mp in loc de 1000 mp asa cum castigaseram in 2009.
Hotararea este def si irevoc insa ea nu respecta toata masa succesorala si chiar este precizat in hotarare ca"s-a strecurat o omisiune"
Avand in vedere ca prima hotarare imi recunoaste dreptul asupra 5000 mp si ca cea de-a doua vine sa o contrazica pe prima,se poate considera aceasta din urma ca fiind lovita de nulitate absoluta?
Precizez ca intreaga masa partajabila era de 10000 mp ,ca nu sunt calculate corect suprafetele si ca insasi judecatorul spune in aceeasi hotarare ca" s-a strecurat o omisiune"
Va multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune bunici si unchi
Inseamna ca ar fi cam acelasi lucru si in instanta.
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna seara!
Am o situatie destul de complexa:
1.Un apartament cu 3 cam,pe numele bunicului,bunicii si unchiului meu.Toti decedati.Mama (fiica lor)decedata si ea care a avut doi copii (eu si sora mea)
Unchiul fara descendenti.
Ordinea deceselor:bunica 2009,unchiul 2013 ,mama 2014 si bunicul 2018.
2 O casa pe numele bunicului pe care bunicul a lasat-o prin testament surorii,iar mie mi-a facut testament pe cota ce-i revine din apartament.
Intrebari:
-Este corect pretul de 7000 lei calculat de un notar pt succesiune?
Nu s-au luat testamentele in calcul?
-Daca dupa mama si unchi avem si succesiuni facute pentru alte bunuri,se face un supliment de succesiune care are acelasi pret cu o succesiune noua?Cate 1500 lei de fiecare ,la fel ca si la bunici.
-Impozitul de 1% a fost calculat pt bunica si unchi cate 600 lei fiecare.Nu ar fi trebuit platit 1% din cota ce revine fiecaruia?
Multumesc,