avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate Danielaivana

Activitate Danielaivana

Asa a făcut si tatăl meu. Am auzit ca la enel e mai usor in situatia asta dar se pare ca cei de la Cez au alte proceduri. Nu stiu daca el a încheiat contractul direct la Cez sau poate au schimbat procedura de curând. Multumesc pentru raspuns. O sa mai incerc la primărie daca nu cred ca ramane valabilă cererea de pasuire către Cez până se dezbate succesiunea...Dumnezeu stie cand.

Corina89 a scris:

Personal am am mers cu acte doveditoare( cert deces mama, etc, etc) si am facut contractul pe numele meu pe minim 1 an. Mergeti cu actele necesare la Enel si faceti contract pe numele dvs si intre timp poate dezbateti si succesiunea.

Multumesc pentru raspuns

george-neagu a scris:

Trebuie sa faceti succesiunea si apoi sa mergeti la firma furnizoare cu copie dupa certificatul de mostenitor. Altfel nu se poate. La fel si pentru la directia de impozite si taxe de la primarie sa declarati noii proprietari.

Păi asta este de fapt problema. Imobilul este pe numele bunicilor decedați si cu verii trebuie dezbătută succesiunea, dar nu sunt toti de acord din diverse motive. Dar multumesc pentru raspuns!

raluk0207 a scris:

Atunci adresati-va instantei.
Nu asteptati sa decedeze toti ca sa aveti de dezbatut 7 mosteniri si sa trebuiasca sa va contactati verii.
Priviti problema si in perspectiva, nu doar pe moment.

Nu se doreste în unanimitate

raluk0207 a scris:

Si de ce nu dezbateti succesiunea?

Buna ziua. Am o situație în ceea ce privește continuitatea unui contract de furnizare energie electrică. În speță, exista casa de la țară, inca pe numele bunicilor, ambii decedati-nu s-a facut succesiunea dupa aceștia si nu exista certificate de mostenitor pentru nici un mostenitor. Tatăl meu s-a ocupat de administrarea bunurilor (plati facturi, impozite, munca agricolă si tot ce se mai poate include în viața de la tara). El a reușit sa treaca contractul de furnizare energie electrică pe numele lui fara a fi necesar vre-un certificat de mostenitor. Dupa moartea lui, eu mi-am atribuit plata in continuare a facturilor de energie in numele lui, iar mama plata impozitelor. Acum ceva timp am primit însă de la furnizorul de energie un fel de ultimatum, cum ca este necesar sa se faca schimbul titularului de contract, altfel vor tăia furnizarea de energie deși plățile au fost făcute chiar si in avans. Ce posibilități am sa se continue furnizarea electricitatii pentru acel contract? De la furnizor mi s-a spus sa fac o cerere de pasuire pana se face succesiunea sau sa aduc de la primărie o adeverință care sa ateste ca sunt mostenitor si am dreptul sa plătesc facturile, dar primaria a spus nu are cum să-mi elibere adeverință pentru ca nu s-a facut succesiunea. Multumesc
Buna ziua! Dacă o persoană având două contracte de munca, unul cu norma intreaga si unul cu norma parțială, renunță la cel cu norma intreaga si ramane doar cu cel cu norma parțială, în ce măsură este afectat angajatorul? Va trece la plata intreaga a impozitelor pentru angajat, deși acesta prestează munca doar jumătate de norma?
Răspuns la discuția Contracte de munca
Va multumesc tare mult pentru raspuns. As mai avea insa o nelamurire. Daca persoana încheie mai multe contracte de munca (toate partiale) sarcina plății impozitelor si asigurărilor revine, presupun, tuturor angajatorilor? Va intreb pentru ca situatia concretă suna în felul urmator: persoana avand un contract de munca cu norma intreaga la angajatorul 1, a schimbat felul acestui contract cu unul avand norma partiala si a încheiat un contract cu norma intreaga cu un alt angajator. Angajatorul 1 a cerut de la angajat o adeverință de la angajatorul 2 prin care sa se adevereasca faptul că angajatul încasează salariul de baza la acest angajator 2, pentru ca angajatorul 1 sa fie degrevat de plata anumitor taxe în favoarea angajatului. De aici, întrebarea mea: sarcina platii taxelor angajatului, (având dreptul si posibilitatea să încheie mai multe contracte de munca, cum ati spus), cărui angajator revine? Si daca angajatul renunță la angajatorul cu care are încheiat contractul cu norma intreaga, ce se intampla cu angajatorul care are încheiat cu această persoana, contract cu norma parțială? Va fi obligat la plata taxelor pentru angajat ca si cum acesta ar avea un contract cu norma intreaga? Multumesc
Buna ziua. Se poate ca o persoana sa aibe mai multe contracte de munca part-time, fără a avea si un contract cu norma intreaga ca baza? Sau este nevoie, din perspectiva legislației actuale, sa existe un contract cu norma intreaga, ca baza, persoana putand aveam contracte part-time incheiate ulterior, doar in masura in care este îndeplinită această conditie? Multumesc