avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate Ana.ay

Activitate Ana.ay

ynocentta a scris:

Avand in vedere ca dv sunteti proprietarul de drept al bunului imobil,firma nu avea dreptul sa execute instalarea daca nu exista procura incheiata de dv in favoarea bunicii,daca nu exista intocmit proiect si acord de acces la reteaua de gaze pe numele titularului bunului imobil

Am mai avut o incercare cu firma respectiva astazi insa esuata, urmatoarea oprire a fost la politie insa agentul care ne-a primit parea ca stie inainte de a-i spune noi despre ce este vorba, si ne-a asigurat ca bunica are tot dreptul cu toate ca nu are discernamant, pentru ca acel contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager ii permite asta. Acum citand din discursul domniei lui "Nu stiu de ce ati venit aici, ca io' n-am ce sa va fac, da' daca vreti scrieti o sesizare...da' oricum tot degeaba". Am plecat foarte descurajata, si am impresia ca in mare parte autoritatile nu sunt la curent nici cu legislatia nici cu aplicarea ei...posibil sa rezolvam cumva in instanta sau tot pierdere de timp?
Va multumesc pentru timpul acordat pentru a-mi raspunde

Din cate stiu de aviz de debransare de la asociatie nu era nevoie deoarece fiecare apartament are ceasul propriu de gaze, si pana acum la bunica apartamentul a fost incalzit cu soba de teracota. Ei sustin ca montajul se poate face inainte de a obtine proiectul si nu este in sarcina lor. Iar daca au autorizatie de la ANRE inca nu stiu.
Buna seara,
Bunica mea cu dementa "ajutata" de o prietena a contactat o societate care se ocupa cu vanzarea si instalarea centralelor termice cu care s-a inteles la pretul de 8000 lei(apartament mic de doua camere, 4 calorifere si centrala marca Motan). Noi nu locuim in tara si am aflat telefonic abea dupa ce a avut loc montajul. Ajunsi acum in tara am aflat ca proiectul nu este facut si mai trebuie platita suma de 600 lei pentru acesta. Am cautat actele pe care i le-au dat insa in afara unei dispozitii de avans nu am gasit nimic. Am ajuns la punctul de lucru al societatii in ideea de a le cere duplicate dupa factura, deviz, garantie etc si pentru a le cere cateva explicatii la care ni s-a raspuns foarte sec ca pe ei nu ii intereseaza pentru ca ei au lasat acolo documentele, au facut oferta de pret care a fost acceptata si de aici incolo ne priveste strict pe noi si ca putem sa mergem si in instanta ca nu vom rezolva nimic deoarece ei sunt "acoperiti". De acolo am mers la OPC, le-am explicat situatia si ne-au spus ca dansii nu pot face nimic eventual sa incerc sa fac o plangere la politie pe motivul ca ei au intrat in mod abuziv in locuinta(apartamentul bunicilor a fost trecut pe numele meu prin contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct pe vremea in care eu eram inca minora) deci bunica nefiind proprietara si pe deasupra si cu o boala care ii afecteaza discernamantul, dar nu este sigura rezolvarea. Acum intrebarea mea este urmatoarea: ce anume este de facut in aceasta situatie, se poate merge in instanta cu aceasta problema, sau este pierdere de timp?
Va multumesc
Ana