avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Activitate felicz

Activitate felicz

Răspuns la discuția Deracordare RADET
Mulțumesc!
Presupun că pot să merg și pe partea de încălcare contractuală având în vedere calitatea scăzută a agentului termic?


stanciu4444 a scris:

aceste prevederi creează şi premisele încălcării art. 8 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, potrivit căruia: "Sunt interzise orice acţiuni sau inacţiuni ale autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale ori locale şi ale entităţilor către care acestea îşi deleagă atribuţiile, care restrâng, împiedică sau denaturează concurenţa".

Cred ca va puteti debransa fara probleme cu ajutorul unui avocat

Răspuns la discuția Deracordare RADET
Sunt debranșați dar înainte de lege. Dar atâta vreme cât eu nu am contract cu ei și vreau sa deconecteze doar caldura nu și apa calda, faptul ca nu primesc ce plătesc, nimic nu se poate face?

stanciu4444 a scris:

Daca aveti vecini pe scara debransati, puteti invoca precedent.

Răspuns la discuția Deracordare RADET
Știu că a sistat posibilitatea, dar dacă mâine Radet se hotărăște că nu mai dă caldura deloc, eu ce fac, sunt obligat să rămân captivul lor, să plătesc și ei să nu-mi dea nimic?

Acum dincolo de exagerare, radet încalcă prevederile contractuale pentru că nu livrează ce-a promis.
Nu de nebun vreau sa ma deracordez ci pt că mi-e frig.

Bloc Expert a scris:

Radet-ul a sistat posibilitatea de debransare. Vreti sa dea faliment? Si asa este in insolventa de cativa ani.

Radet-ul, adica primaria, nu are bani de investitii in asa ceva. Are insa bani pentru metode alternative de incalzire (concerte unde se serveste si vin fiert pe timpul iernii, luminite de Craciun (altele in fiecare an) plus ce este pe Calea 13 Septembrie, dar acolo mai dureaza.


Bună ziua!
Locuiesc într-un apartament de 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din dr taberei, bloc neizolat, fără acoperiș, care pe deasupra mai are și probleme cu caldura primită de la RADET. Deși este obligată prin contract să trimită apă la o anumită presiune și temperatură, RADET n-o face. Caloriferele sunt rar la max 35 de grade (la intrarea în calorifer) iar presiunea scăzută face ca la câțiva cm de robinet caloriferul să fie deja rece.
Să pot asigura iarna confortul termic (20-22 grade celsius) trebuie să folosesc metode alternative (Aer conditionat, aeroterma) PERMANENT pentru care, fireste, platesc in plus. In secunda in care am oprit AC-ul sau aeroterma, temperatura merge spre 17 grade celsius. Costurile cu încălzirea se ridica lunar la apx 4-500 de lei cumulând caldura de la radet (200-300 lei) si sursele alternative.
Având în vedere că plătesc pentu ceva ce nu primesc, cum aș putea să mă deracordez de la ei? Mai ales ca eu ca proprietar nu am nicio relație contractuală cu Radet.

Mulțumesc!
Buna ziua!
Avem, impreuna cu socrii, doua apartamente alaturate la ultimul etaj al unui bloc din sectorul 6 al Bucurestiului. Am renovat apartamentele, am pus geamurile termopan cele mai eficiente termic pe care le puteam lua, am schimbat caloriferele, am facut tot ce-ne statea in "putere" sa asiguram confortul termic.
Problema este ca blocul nu este anvelopat, terasa blocului fiind doar hidroizolata (si aceea veche si defecta) dar si faptul ca amplasarea apartamentului la etajul 9/9 face ca instalatia de termoficare conectata la RADET sa nu faca fata, iarna caloriferele fiind doar caldute (caldura la intrare in calorifer este de max 30 de grade celsius masurat).

Sa pot asigura iarna sau vara confortul termic (20-22 grade celsius) trebuie sa folosesc metode alternative (Aer conditionat, aeroterma/ventilator) PERMANENT pentru care, fireste, platesc in plus. In secunda in care am oprit AC-ul sau aeroterma, temperatura merge spre extreme. (17 grade iarna si 33-34 vara)

In primavara anului trecut am primit garantii de la presedintele de asociatie ca se va face hidro si termoizolatia terasei dar a ramas la stadiul de discutie. Intre timp banii s-au cheltuit pentru alte proiecte inutile cum ar fi imbunatatiri estetice cu pereti falsi in scara blocului. De vreun an hidroizolatia terasei s-a deteriorat pentru ca in bucatarie am infiltratii de apa ce au dus la igrasie si distrugerea partiala a mobilierului nou.
Mentionez ca unul apartamentele afectate are si asigurare (obligatorie si facultativa), fiind gaj pentru un credit imobiliar.

Intrebarea mea este: ce pot face sa determin asociatia de proprietari sa renoveze terasa blocului? Fonduri ar exista, avem amplasate pe bloc antene de la doi operatori GSM pentru care asociatia primeste bani fix deasupra apartamentelor noastre.

Sau daca nu, ce pot face sa beneficiez de o reducere la plata incalzirii intrucat efectele ei sunt minime,

Va multumesc!