avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate onu_ion

Activitate onu_ion

Răspuns la discuția va rog un sfat!!!!!
asadar trebuie sa merg la primarie si sa fac un contract cu ei sau o cerere care sa fie aprobata iar eu sa imi recuperez banii neplatind chiria sau cum voi cadea de acord cu primaria.nu ii pot obliga in nici un fel sa imi aprobe cererea .daca gresesc va rog sa ma corectati.va multumesc
am nevoie urgent de un sfat.sunt chirias de 20 de ani al unui apartament care apartine primariei.vreau sa fac anumite inevstitii de genul apa curenta, canalizare,schimbare usi si geamuri pentru ca aparatmentul nu e dotat cu nimic si nici nu s-au mai facut renovari de 20 de ani de cand sunt chirias(vreau sa il cumpar dar nu mi se aproba si nu mi se spune motivul).intrebarea este daca fac aceste investitii pot macar sa imi recuperez cumva banii de la primarie(din chirie sau altfel?)?pentru ca nu mai pot locui in conditiile de acum si nici de mutat nu am posibilitate.va multumesc anticipat
Răspuns la discuția VA ROG....daca ma puteti ajuta...
Va multumesc pentru sfaturi.
Imi cer scuze.Am vorbit la persoana intai pentru ca v-am spus fii plecati in strainatateau spus ca renunta la mostenire.Prin urmare cel mai indicat ar fi sa fac act de vanzare-cumparare sub semnatura privata si apoi sa deschid proces pentru dezbaterea mostenirii in absenta fiilor?Ce se intampla daca ei nu se prezinta la proces, si ce se intampla daca se prezinta in cele din urma si isi cer partea din acel teren?Isi va pierde persoana care a cumparat terenul dreptul asupra lui?
sa inteleg ca pot vinde terenul si sa declar banii atunci cand se va dezbate mostenirea? si persoana careia ii vom vinde terenul va fi proprietar cu drepturi depline?imi trebuie acordul scris al fiecarui fiu?
Doi dintre cei trei copii sunt plecati in strainatate si teoretic au spus ca renunta la partea lor si trimit procura dar nu au trimis nimic timp de un an.Nu vreau sa le creez nici lor probleme.Eu vreau sa ii cedez partea mea celui de-al treilea fiu pentru a putea vande terenul cu pricina pentru ca am gasit deja un cumparator care imi ofera un pret bun.Persoana respectiva vrea sa ofere un avans pentru deschiderea succesiunii insa i se pare prea complicat datorita situatiei celor doi fii plecati in strainatate si crede ca ar dura prea mult.
In mod respectuos va solicit o lamurire intr-un caz de mostenire. Intentionez sa vand o portiune dintr-un teren intravilan ce face parte dintr-o serie de terenuri, mai mult sau mai putin valoroase, ce au ramas mostenire in urma decesului sotiei mele.Am 3 copii majori.Nu exista nici un testament si nici nu s-a dezbatut mostenirea.Nici unul dintre copii nu renunta la partea lui de mostenire.Intrebarea mea este daca pot sa vand terenul cu pricina fara a dezbate mostenirea stiind ca valoarea terenului reprezinta mai mult de 1/2 si mai putin de 5/8 din totalul valorilor acumulate impreuna cu sotia mea?Va multumesc anticipat.