avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate MadaPla

Activitate MadaPla

Bună ziua,
Sunt proprietarul unui apartamentul din București. Am încheiat un contract cu o companie de administrare in vederea închirierii apartamentului, intrucât locuim in afara tarii.
Apartamentul a fost închiriat cu un contract de încheiere intre mine, chirias și semnat de companie.
În cursul anului 2022 am constatat ca agenția nu respecta anumite clauze (inspectie luna chiar si cand am cerut, indexul trimiși lunar, fără transparenta în comunicare, etc).
Înainte de expirarea contractului de inchiriere a fost făcut online un act adițional la contractul de închiriere prelungindu-se cu inca 1 an.
În luna ianuarie 2023 am discutat telefonic cu firma de administrare sa încheiem colaborarea, insa nu am semnat nici un act de reziliere, desi am cerut și am insistat pt el.
Comisionul firmei a fost dat inclusiv pt luna ianuarie 2023.
Chiriașul m-a înștiințat in februarie ca a eliberat apartamentul și dorește sa il predea.
Am contactat firma de administrare, insa nu au dorit sa se implice spunând ca am încheiat colaborarea. Insa conform contractului, acesta s-a prelungit automat odată cu contractul de închiriere.
Cineva din familie a fost sa primească cheile de la apartament. Imediat ce chiriașul a plecat am constatat multiple daune: mobila dezmembrata și incorect asamblata după de a fost lovită, parchet distrus și dezasamblat în living si 1 dormitor pe care l-au acoperit cu un covor de-al lor, covorul apartamentului dispărut.
Am incercat sa contactez chiriașul, insa m-a blocat telefonic.
Compania de administrare îmi spun ca nu mai este în datoria lor.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Bună ziua,
Am o pb urgenta în legătură cu închirierea unui apartament in București printr-o agenție de administrare. Îmi puteti recomanda un avocat din București din aceasta speță?
Mulțumesc!