avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate CorinaHen

Activitate CorinaHen

Răspuns la discuția Abuz al statului?
Salut,

Am revenit cu răspunsul.

Singură modalitate a fost până la urmă intentarea unui process de stare civilă în urmă căruia primăria este obligată se rectifice acel certificat de naștere. Pentru că în țară noastră funcționarii publici sunt atotputernici și nu greșesc niciodată situația această a fost rezolvată după mulți ani și doar prin obligarea acestora de către un judecător că să își recunoască vină și să își rectifice gresala.

Dacă mai sunteți în situația această, nu va lăsați... nu va schimbați toate actele, puteți ajunge în situații urâte din cauza acestor schimburi, gen : [ link extern ]

Judecată e soluția!
O zi frumoasă!
Corina
Avem probleme in Targul Mures, locul de nastere si Sibiu, actualul oras de resedinta.

Multumesc frumos!
Corina

Salut,

Multumesc pentru raspunsuri.

Avem copia certificatului vechi, am complectat si avem numar de inregistrare pentru cereri de eliberare a certificatului de nastere pe data veche.

Cei de la primarie sustin ca au la cotor in registru data aceea.

Ne-au aratat acel cotor dar data e foarte stearsa si nu se distinge daca e 24 sau 25 asa ca ei sustin ca e 25.

Am umblat pe la primarie de multe ori si ne-am rugat de ei, am bagat cereri si avem multe numere de inregistrare cu aceste demersuri, dar nicicum nu vor sa elibereze acel certificat cu data de nastere veche.

Vor sa ii anuleze omului certificatul de casatorie si momentan umblam cu o adeverinta in loc de buletin. Suntem intr-o stare rea si nu stim ce sa ne facem, de aceea am si scris pe forumul acesta.

Multumesc frumos!
Corina

Salut,

Intampin o problema urata legata de cartea de identitate a tatalui meu.

Pierdandu-si certificatul de nastere acuma cativa ani, noul certificat i-a fost eliberat pe alta data de nastere... Cei de la primarie ne-au spus ca data aceasta ulterioara este cu adevarat data lui de nastere.

In momentul de fata ne este refuzata eliberarea unei noi carti de identitate cu CNP-ul vechi si ne-a fost spus ca trebuie sa ii schimbam toate actele, inclusiv certificat de casatorie, permis de conducere, diferite contracte, cu noul CNP.
Dupa 60 de ani avand acel CNP va puteti imagina cate acte suntem obligati sa schimbam, cat avem de umblat dupa acestea si cati bani cheltuim pentru toate aceste schimbari.

Intrebarea mea este cum putem evita acesta schimbarr si daca aceasta situatie se incadreaza la abuz de putere a organelor statului asupra cetateanului.

Multumesc frumos!
Corina