Imi poate confirma un avocat daca asa este. Ar fi un raspuns foarte optimist. Urmatorul termen in proces este in octombrie iar bebele se naste in noiembrie. Partile ( iubita si sotul ) ar fi de acord, dar am inteles ca nu se mai poate rezolva la notar pana nu se finalizeaza peocesul aflat pe rol
Se poate anula un proces aflat pe rol pentru a se rezolva la notar? Necesar pentru un divort in legatura cu nasterea unui bebe. Detalii aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ma aflu intr-o situatie pentru care nu stiu unde sa ma informez. Mai exact, viitoarea sotie ( actuala iubita ) va da nastere in cateva luni unui copilas pe care il asteptam cu mult drag. Prietena mea inca nu este divortata de sot ( nu mai sunt impreuna de aproape 15 ani ), iar in acest moment exista un proces pentru divort ( o formalitate ce se va finaliza dupa nasterea bebelusului ). Cine va fi trecut ca tata pe certificatul de nastere ( el ca actual sot al iubitei ) sau eu ca tata? Trebuie informat la spital sau la institutia unde se depun actele acest aspect? Actualul sot al iubitei ( locuieste acum in Spania ) este deschis la orice formalitate, nefiindu-i nici lui comfortabila actuala situatie. Am citit pe forumuri despre diverse discutii ce tin de probe de ADN ce trebuie depuse de el pentru a deatesta acesta statut de tatic. Nu stiu ce trebuie sa fac eu pentru ca viitorul bebe sa apara ca fiind copilul meu in acte ( formalitati spital, institutii etc. ). M-ar ajuta orice parere in acest sens, pentru a rezolva acest aspect mai rapid. Tarziu am aflat ca divortul la notar era cea mai rapida cale, insa acum e prea tarziu.