avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate Vladutzzzneagu

Activitate Vladutzzzneagu

Nimeni?
Stimulent insertie 2021

Sotia a nascut in 30.09.2019. S-a întors la munca in 26.08.2021. Eu am renuntat la "luna tatalui".
In noiembrie i s-a virat suma de 981 lei reprezentand probabil alocatia, stimulent parțial pe luna august si stimulentul pe o luna.
Am luat legatura cu cei de la Agentia de plati Bucuresti si mi-au comunicat telefonic ca pe luna tatalui NU se ia stimulent de insertie si ca "asa scrie in lege" (oug 111/2010). Desi am solicitat raspuns scris si mentionarea articolelor care stabilesc ca pe luna tatalui nu se ia stimulent, nu am primit nimic.
Ma puteti ajuta cu clarificarea acestor aspecte, va rog.
Multumesc.
Interpretare Lege 192/2019.

Stau la curte si am printre vecini 2 familii care aproape toata ziua, toata saptamana, asculta muzica foarte tare si fac gratare (nu muncesc, eventual cu ziua pentru bani pt bautura si carne).
Bebelusul meu nu poate dormi din cauza basului nici cu geamurile inchise. Am incercat sa vorbesc cu ei. Am chemat chiar si Politia de cateva ori, dupa ce astia pleaca, dau iar drumul la muzica. Politia nu ii amendeaza pentru ca nu deranjeaza in orele de liniste (pe logica asta oricine poate asculta muzica la maxim 15 ore pe zi fara repercusiuni).
Le-am zis de legea 192/2019, dar mi-au replicat ca sunt prea sensibil si ca nu e petrecere (desi oamenii scot boxele afara si au si invitati uneori).
Ce pot sa fac? in afara de a ma muta...Nu mai rezist...
Va multumesc anticipat!