Buna ziua, va rog sa ma sfătuiți ce pasi as putea sa urmez pentru a putea dezbate succesiunea după tatăl meu si bunicii (părinții tatalui). Tata a decedat în 2016 - bunicul in 2008- bunica 2010. Copii bunicilor = tata si un frate vitreg care nu a fost recunoscut de bunicul - copil din căsătoria anterioară a bunicii care poartă numele ei. După decesul bunicilor fratele vitreg al tatălui meu a refuzat succesiunea pe motiv că nu are bani, însușindu.si toate actele bunicilor inclusiv certificatele de deces..actul de propietate, iar 6 ani mai tarziu urmand decesul tatălui meu. In prezent refuza tot din acelasi motiv..banii sa se dezbată succesiunea pe cale amiabilă la notar..susține că nu are bani să plătească partea lui de onorariu pentru dezbaterea succesiunii, beneficiază de tot ce a aparținut bunicilor ..casa si terenuri si a înstrăinat din bunurile lor. Va rog sa ma sfătuiți care ar fii soluția cea mai bună pentru a rezolva această problemă.. de unde sa începem eu si sora mea ..exista si soluția sa achitam noi la notar tot..apoi printr.o intelegere scrisa sa se înapoieze intr.un termen de timp taxele care trebuia el (unchiul) sa le plateasca pentru dezbaterea succesiunii..sau sa deschidem direct in instanta..