avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după tata si bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după tata si bunici

Buna ziua, va rog sa ma sfătuiți ce pasi as putea sa urmez pentru a putea dezbate succesiunea după tatăl meu si bunicii (părinții tatalui). Tata a decedat în 2016 - bunicul in 2008- bunica 2010. Copii bunicilor = tata si un frate vitreg care nu a fost recunoscut de bunicul - copil din căsătoria anterioară a bunicii care poartă numele ei. După decesul bunicilor fratele vitreg al tatălui meu a refuzat succesiunea pe motiv că nu are bani, însușindu.si toate actele bunicilor inclusiv certificatele de deces..actul de propietate, iar 6 ani mai tarziu urmand decesul tatălui meu. In prezent refuza tot din acelasi motiv..banii sa se dezbată succesiunea pe cale amiabilă la notar..susține că nu are bani să plătească partea lui de onorariu pentru dezbaterea succesiunii, beneficiază de tot ce a aparținut bunicilor ..casa si terenuri si a înstrăinat din bunurile lor. Va rog sa ma sfătuiți care ar fii soluția cea mai bună pentru a rezolva această problemă.. de unde sa începem eu si sora mea ..exista si soluția sa achitam noi la notar tot..apoi printr.o intelegere scrisa sa se înapoieze intr.un termen de timp taxele care trebuia el (unchiul) sa le plateasca pentru dezbaterea succesiunii..sau sa deschidem direct in instanta..
Cel mai recent răspuns: Alyealina , utilizator 13:52, 24 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de a merge in instanta ar fi mai bine sa puneti in ordine toate aspectele relevante juridic. Fratele vitreg a intrat in stapanirea succesiunii si are un atu. Va trebui sa verificati in succesiunea deceselor daca nu exista vreo cauza ce va poate inlatura de la mostenire sau care ar lasa mostenirea goala de continut.
Cum sa intre in posesia succesiunii daca aceasta inca nu s.a dezbătut..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune,mostenire...? edithloprich edithloprich Buna seara, Am o problema in legatura cu mostenirea unui imobil al bunici mele.In urma cu 6 ani bunica a facut un act de donatie al imobilului fiului ei ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi succesorale melisa1 melisa1 Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: as dori sa inchei un contract de cesiune a drepturilor succesorale ale tatalui meu ( bunica a decedat, insa ... (vezi toată discuția)