avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune drepturi succesorale

Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: as dori sa inchei un contract de cesiune a drepturilor succesorale ale tatalui meu ( bunica a decedat, insa succesiunea nu a fost dezbatuta), insa am cateva nelamuriri: in urma acestui act eu ma voi prezenta la dezbaterea mostenirii ( la notariat sau in instanta)? si voi deveni in final propietar asupra cotei ce ii revine tatalui meu? Mentionez ca bunica a decedat in 2004, sunt doi mostenitori, doi frati, detin titlu de propietate, certif de nastere ce dovedesc calitatea de mostenitor .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:22, 17 Iulie 2010
Stati putin, cu cine faceti acest contract?
Conform legii, prin reprezentare veniti la succesiunea bunicii pt cota tatalui dvs.

Ce e cu cesiunea?? Cine e cedentul, cine cesionarul si ce drepturi succesorale se cesioneaza?
hmm...sa fi inteles eu gresit...sa va explic mai detaliat: am fost la notar cu tatal si unchiul meu pt a ne interesa de costuri etc si intreband daca se poate ceda dreptul succesoral la mostenire al tatalui meu in favoarea mea mi s-a zis ca se poate si se numeste cesiune, ceva in genul daca am inteles bine, tatal meu sa imi vanda mie dreptul lui la mostenirea dupa mama sa contra unei sume de bani, succesiunea fiind deschisa prin decesul bunicii, dar nefiind dezbatuta. sper ca de data asta am fost mai clara.
Scuze, de fapt eu am inteles gresit ( ca tatal dvs. este decedat).

Daca va intelegeti amiabil cu unchiul dvs. mergeti la notar, daca nu, in instanta. Dvs. va veti prezenta si veti deveni co-proprietar impreuna cu unchiul.
Puteti solicita si iesirea din indiviziune ( partaj) care se poate face voluntar ( la notar) sau in instanta.
Pana la urma ne-am inteles.=D> Multumesc mult pentru raspuns.
Va mai deranjez cu o intrebare: tatal meu mai are un copil dintr-o casatorie anterioara, in acest caz fratele meu vitreg poate contesta acest act de cesiune? de asemenea bunurile dobandite in urma succesiunii devin bunuri comune ( avand in vedere ca eu sunt casatorita) sau sunt bunuri doar ale mele?

Alte discuții în legătură

Contract de donație la masa succesorală Carla20 Carla20 Bună ziua! Bunicii mei și-au dorit ca apartamentul pe care îl dețin să-mi rămână mie, motiv pentru care au încheiat un contract de donație cu mine, ... (vezi toată discuția)
Succesiune,mostenire...? edithloprich edithloprich Buna seara, Am o problema in legatura cu mostenirea unui imobil al bunici mele.In urma cu 6 ani bunica a facut un act de donatie al imobilului fiului ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune victor_2013 victor_2013 Buna seara, Tatal meu a decedat, luna trecuta. El a fost casatorit de doua ori prima data cu mama mea din care a divortat in 1995, iar la partaj a plecat cu ... (vezi toată discuția)