avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate <>

Activitate <>

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Sugerati sa merg acolo personal? daca merg acolo , la cine as putea sa cer audienta? Presupun ca daca le dau mail, raspunsul va veni foarte greu.
Buna ziua!
Incepand cu ianuarie 2017 si terminand cu aprilie 2018 am obtinut venituri lunare din strainatate, Venituri obtinute din activitati online (freelancer), si le-am declarat la anaf prin declaratia unica 212, la rubrica "Venituri din strainatate" subrubrica "alte venituri" fiind supuse impozitarii, cat si platii contributiilor sociale(CAS SI CASS).
Intre timp am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc in martie 2019.
Intrebarea mea este: Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani , pe baza veniturilor declarate prin formularul unic? Mentionez ca veniturile desi au oscilat ca valoare au fost LUNARE .
Daca da, si beneficiez de indemnizatie, de ce acte am nevoie pt a fi depuse la dosar pt aprobarea indemnizatie de crestere a copilului?
Am inteles ca trebuie atasat la dosar, printre altele si "dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului".
Ce fel de act as putea aduce eu ca sa se incadreze asa ceva? Avand in vedere ca nu am fost angajata constant de cineva, veniturile mele fiind din diferite surse.
Multumesc frumos
Andreea I.