avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Incepand cu ianuarie 2017 si terminand cu aprilie 2018 am obtinut venituri lunare din strainatate, Venituri obtinute din activitati online (freelancer), si le-am declarat la anaf prin declaratia unica 212, la rubrica "Venituri din strainatate" subrubrica "alte venituri" fiind supuse impozitarii, cat si platii contributiilor sociale(CAS SI CASS).
Intre timp am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc in martie 2019.
Intrebarea mea este: Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani , pe baza veniturilor declarate prin formularul unic? Mentionez ca veniturile desi au oscilat ca valoare au fost LUNARE .
Daca da, si beneficiez de indemnizatie, de ce acte am nevoie pt a fi depuse la dosar pt aprobarea indemnizatie de crestere a copilului?
Am inteles ca trebuie atasat la dosar, printre altele si "dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului".
Ce fel de act as putea aduce eu ca sa se incadreze asa ceva? Avand in vedere ca nu am fost angajata constant de cineva, veniturile mele fiind din diferite surse.
Multumesc frumos
Andreea I.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
<>, utilizator
Cel mai recent răspuns: <> , utilizator 20:39, 24 August 2018
Ar fi bine sa intrebati la AJPIS/ANPIS.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sugerati sa merg acolo personal? daca merg acolo , la cine as putea sa cer audienta? Presupun ca daca le dau mail, raspunsul va veni foarte greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament pe perioada concediului de crestere copil Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa stiu, daca sunt in concediu de crestere copil si doresc sa inchiriez un apartament pentru care o sa iau o anumita suma. Este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc emiliasv emiliasv Buna ziua , Sunt angajata la o firma ,unde indeplinesc conditiile pentru a beneficia de indemnizatie ccc. Problema este ca in paralel am obtinut venituri ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)