Multumesc. Nu ajuta cu nimic intrebarea dv. As dori un raspuns din punct de vedere juridic si concret cu pasii care trebuie facuti de catre cei abandonati.
Sotul si sotia romăni casatoriti legal in Romănia. Au impreuna 2 copii. In Romănia. Acestia sunt elevi, urmeaza studii.
Sotia (mama copiilor) a plecat sa munceasca in strainatate. Dupa cateva luni aceasta a intrerupt orice legatura cu sotul si cu proprii copii. A cunoscut un alt barbat, de alta nationalitate, cu care traieste in tara in care a plecat. Nu trimite absolut nimic copiilor din Romănia nici bani, nici mancare, nici imbracaminte, nici obiecte necesare. NIMIC. Nu i se stie adresa. Nu se poate lua legatura cu ea macar pentru a se discuta, pentru lamuriri. EA refuza dialogul, refuza sa dea explicatii, NU vrea sa stie ca are copii in Romania si crede ca nu are nicio obligatie fata de ei.
Ce poate face sotul si familia (copiii) ? Pot ei sa apeleze la Instanta? Sau sa faca plangere penala? Ce pasi trebuie sa urmeze?
Trebuie sa fie obligata cumva de lege aceasta femeie fara suflet sa isi sprijine macar din punct de vedere material proprii copii care se chinuie acasa. Acesti copii nu mai au viata normala, le este foarte greu, au nevoie de mama lor, macar de un sprijin financiar din partea ei. Sa aiba si ea o responsabilitate fata de ei, o obligatie. Sunt copii ei, ea i-a nascut... Mentionez ca nu sunt divortati, sunt casatoriti legitim.
Multumesc.
Am scris "suspectată" de bigamie. Oricum răspunsul dv. E nesatisfăcător.
tgeorgescu a scris:
Bigamie ar fi doar daca e casatorita cu doi sau mai multi barbati in acelasi timp. Concubinajul unei femei casatorite cu altul nu se pune drept bigamie.
Femeie căsătorită legal în România, cu 2 copii legitimi, își lasă soțul și copiii în țară și pleacă la muncă în U.K unde trăiește cu alt bărbat, face un copil și cu acela. Si e suspectată și de bigamie..Acel copil nelegitim, este privilegiat, are drepturi multe în acea țară. Copiii legitimi, rămași în România cu tatăl lor sunt frustrați, sunt lipsiți de drepturi, statul român nu îi ajută. Ce să facă? Să emigreze și tatăl împreună cu copiii? Sau să îi lase în țară și să urmeze "exemplul" mamei?
Legat de acest caz: există un formular tip care trebuie completat? Se plăteste taxă? Este necesar să invoce o anumită lege, articol, alineat? Ce "pași" este obligat să urmeze? Dacă începe studiile poate împuternici o altă persoană să se prezinte la Instanță? Imputernicitul poate fi celălalt părinte (tatăl) ? Mulțumesc!
Un copil de 19 ani, student, își poate chema in judecata mama care a plecat în străinătate pentru a-l ajuta cu bani la studii ? Cum să procedeze? Mama refuză să îi trimită acte doveditoare că lucrează și nu i-a trimis nici dovada că primește ajutor social în străinătate.