avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Student cere sprijin material
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Student cere sprijin material

Un copil de 19 ani, student, își poate chema in judecata mama care a plecat în străinătate pentru a-l ajuta cu bani la studii ? Cum să procedeze? Mama refuză să îi trimită acte doveditoare că lucrează și nu i-a trimis nici dovada că primește ajutor social în străinătate.
Cel mai recent răspuns: laur123 , utilizator 07:39, 28 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula actiune in instanta. Daca stiti macar tara unde lucreaza mama, puteti sa solicitati instantei sa faca adresa la autoritățile străine pentru a i se comunica veniturile.
Legat de acest caz: există un formular tip care trebuie completat? Se plăteste taxă? Este necesar să invoce o anumită lege, articol, alineat? Ce "pași" este obligat să urmeze? Dacă începe studiile poate împuternici o altă persoană să se prezinte la Instanță? Imputernicitul poate fi celălalt părinte (tatăl) ? Mulțumesc!
acest răspuns util
Trebuie sa formulati o cerere de chemare in judeca privind obligarea mamei la plata pensiei de întreținere. Invocari art. 499 din Codul de procedura civila. Instanta va analiza daca aveti sau nu nevoie de întreținere. Va analiza daca dvs. realizati venituri, ce suma primiti de la tatăl dvs. si cu cat ar trebui sa contribuie mama. Puteti sa ii faceti procura tatălui său sa angajati un avocat.

Taxa: 20 ron la DITL unde locuiește reclamantul.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
acest răspuns util
Vă mulțumesc din suflet!!
Mu inteleg De ce o persoana majora ar vrea sa isi dea in judecata parintii pentru ca nu il ajuta ???
Copilul are 19 ani iar daca parintii considera ca nu il "vor" aia e nu e un capat de lume se duce munceste si se descurca iar pe viitor cand parintii vor avea nevoie de ajutor poate proceda la fel sau poate sa le arate ce inseamna relatia copil parinte cu adevarat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere teodor_stefan teodor_stefan Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: parintii mei sunt divortati, tatal meu este plecat de cativa ani in Italia, unde munceste in constructii si castiga ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ancamt ancamt Bună ziua! As avea câteva întrebări înainte sa acționez în vreun fel. Tatăl meu m-a părăsit când aveam vârsta de 5 ani și cu toate ca judecătorul ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere major MarcoIasmina MarcoIasmina Bună ziua. Am 19 ani și sunt primul an la facultatea de sport și în același timp și la un club sportiv cu contract încheiat de FRH. TATA A SISTAT PENSIA ... (vezi toată discuția)