avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate Alex Vergea

Activitate Alex Vergea

Multumesc mult pentru informatii.

ynocentta a scris:

Nu sunteti raspunzatoare pentru debitul respectiv care provine dintr-o perioada in care dv nu detineati calitatea de proprietar asupra bunului imobil
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa comunice oficial perioada din care provine debitul
Asociatia de proprietari detina fisa de evidenta aferent fiecarui apartament in care se consemneaza lunar obligatiile de plata intretinere si platile realizate de proprietarul apartamentului
Din fisa de evidenta rezulta fara putinta de tagada perioada constituirii debitului ,iar din cartea de imobil rezulta cine era proprietar al apartamentului,respectiv cine detine obligatia achitarii debitului-impotriva caruia asociatia de proprietari se poate ridica cu pretentii -inclusiv in instanta

Apartamentul a fost proprietatea firmei intre 2014 si 2017. Pentru datoria acumulata in acesti ani firma are un proces in derulare cu asociatia de proprietari (asta mi s a comunicat de fosta proprietara). Firma aceasta a vandut doamnei in 2017.
In ziua semnarii CV intre mine si aceasta doamna, avea datorii din 2017, de cand a dobandit ap, de 5600 lei si s a folosit de adeverinta falsa pentru a putea vinde, datorie de care nu stiam. Acum doua zile mi s a comunicat situatia apartamentului proprietara prezentandu mi un OP cu suma de 5600 virata in contul asociatiei dar datoria firmei a ramas pe liste.
Ordinum de plata a fost efectuat pe 24.08.2018. Vanzarea s a facut in luna iulie.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Va trebui sa va adresati intai politiei pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (322 CP) si apoi REFUZATI sa achitati orice datorie.
Daca e cazul va adresati si instantei. E posibil ca acele datorii sa fie prescrise dar, ca de obicei, presedintii de asociatie, in maretele lor cunostinte, sa le tina in liste.
Solicitati o copie de pe adeverinta de la notar.
ń.
Buna seara, am cumparat un apartament acum o luna. La semnarea contractului proprietara a venit cu adeverinta de la asociatia de proprietari in care se mentiona ca apartamentul nu are datorii. Dupa semnarea contractului si acordarea creditului (credit ipotecar) am aflat ca acest ap are datorii de 7500 de lei la intretinere si ca acea adeverinta a fost falsificata impreuna cu presedintele blocului.
Inainte ca aceasta doamna sa detina apartamentul, acesta a fost proprietatea unei firme, firma ce a acumulat datorii la intretinere. Ulterior aceasta i a vandut doamnei ap-ul prin CV in care se mentiona ca i a adus la cunostiinta ca imobilul nu are datorii dar fara dovada de la asociatia de proprietari.
Sunt obligat sa achit aceste datorii? Va multumesc mult.