avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate Event Consult SRL

Activitate Event Consult SRL

puteti incerca o restructurare a creditului si din faza de executare; ce zice prolege2004 poate functiona si in cazul dvs; multe banci accepta sa diminueze substantial creanta daca vad o intentie de reglementare din partea clientului; incercati sa solicitati bancii de ex. o diminuare cu min. 25% a datoriei, in conditiile in care va aratati disponibilitatea sa achitati pe loc 10%, iar restul in max. 12 rate lunare, si o sa-i vedeti mult mai deschisi la discutii; succes
Merci de raspuns !
Poate fi admisa in garantie doar constructia de pe acel teren ?
Nu'mi prea dau seama cum ar arata contractul de ipoteca in acest caz, sau mai departe, cum ar executa banca acea constructie in cazul producerii vre'unui risc ?!
Va referiti la uzucapiunea de 10-20 ani ?
Multumesc de raspuns si imi cer scuze daca nu am fost destul de explicit.
Imobilul nu poate fi nicidecum admis in garantia vre'unui credit, dupa pozitia directiei juridice a bancii, intrucat spun ei tot lantul de vanzare cumparare poate fi oricand anulat, si ei nu ar mai avea ce executa daca s'ar produce vre'un risc.
Intrebarea mea era mai mult legata de situatia juridica actuala a imobilului, clientii au primit o veste foarte proasta, ca pot oricand sa nu mai fie proprietari pe imobilul cu pricina, daca cineva interesat solicita anularea contractului initial de vanzare-cumparare (cel facut in perioada de interdictie) si implicit a tuturor celorlalte care i'au urmat.
Cred ca interesul de a contesta vanzarea initiala o pot avea de ex. mostenitori ai primului proprietar.
Pe fosta parcela de 5.000 mp, dezmembrata in cateva altele mai mici, sunt in prezent construite mai multe locuinte familiale, zona fiind una foarte dezvoltata din acest punct de vedere. Unii dintre actualii locatari au cumparat terenul direct de la primul proprietar tot in perioada de interdictie, iar altii, precum clientii mei, sunt la a doua sau a treia mana.
Nu pot sa nu ma intreb si cine ar fi principalul vinovat in tot acest lant vicios ? Primul proprietar, care probabil nu stia de interdictia de instrainare, notarul/notarii care au autentificat acte de vanzare-cumparare in plina interdictie, registrul de carte funciara care a operat fara probleme dezmembrari, transferuri de proprietate, si ce'or mai fi fost, ... ?
Practic clientii mei vroiau sa ia creditul tocmai pentru a finaliza locuinta, la care mai au de lucru, iar acum nu mai au nici o tragere de inima sa mai bage banii in aceasta proprietate, ba se chiar gandesc sa o instraineze si sa'si bata altii capul cu toate astea.
Iar eu nu prea pot sa cred ca nu exista o solutie la toate astea : sunt prea multi implicati : notari care au autentificat acte, cadastrul, autoritati ale administratiei pubice care au inregistrat noii proprietari, ba au mai si autorizat constructiile, tot ei au fost ei care au emis titlul de proprietate pentru constituirea dreptului de proprietate initial, etc.
Multumesc !
Buna tuturor !
Ma confrunt cu urmatoarea speta legata de admiterea in garantia unui credit a unui imobil, juridica pana la urma : un client a achizitionat in anul 2005 un teren de 600 mp pe care a construit o locuinta familiala. La solicitarea unui credit garantat cu ipoteca pe teren + casa, juristii bancii au constatat ca terenul achizitionat de client provine dintr-o parcela de 5.000 mp cu care a fost improprietarit in anul 1996 prin constituirea dreptului de proprietate in baza legii 18, un fost membru cooperator. Acesta din urma a operat in anul 1997 o dezmembrare a parcelei de 5.000 mp, si in anul 1998 prima instrainare, cu toate ca era in cadrul interdictiei de instrainare de 10 ani, reglementata de legea amintita. Tranzactia s-a facut prin act de vanzare-cumparare, autentificat de notar, cadastrul a facut inregistrarile corespunzatoare, etc. Dupa aceasta a urmat un lant de alte dezmembrari si vanzari-cumparari, clientul meu fiind defapt la a treia veriga. In prezent pe parcela cu pricina sunt construite mai multe locuinte familiale, deci mai multe familii in aceeasi situatie. Sanctiunea prevazuta de legea 18 in aceasta situatie este nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare, si poate fi solicitata in instanta de catre autoritatile statului sau de catre orice persoana interesata. Intrebarea mea este ce solutie au familiile in cauza in aceasta situatie ? Practic nu sunt proprietari pe locuintele pe care le-au construit. Pot sa'si reconstituie in vre'un fel dreptul de proprietate pe parcelele lor si implicit pe constructii, sau nu au nici o sansa ? Poate sa dureze aceasta situatie o vesnicie, nu exista nici un fel de prescriptie ?
Multumesc !