Buna!De ce nu se procedeaza ca la medici cu intrarea in Colegiul Medicilor ,fara nici un examen ci numai pe documente-diploma de absolvire a facultatii,copie buletin identitate,o taxa de 20 EURO,s.a.si sa poti sa practici meseria iar concurenta ,daca nu esti bun,te poate elimina sau marginaliza!Cu stima-un medic ,mama de absolvent de drept si candidat pt.intrare in Barou.Bafta multa la examen.Noi nu am stiut asa ca suntem pedepsiti sa stam pe tusa!
Multumesc pt.raspuns!Un frate al mamei mele (DIN 5 FRATI)a preluat,cu sprijinul primariei locale,ILEGAL, cca 7 000 mp,din terenul mostenit de drept de totii fratii,care nu au fost chemati de comisia locala din primarie pentru succesiune sau sa APARA impreuna pe un titlu comun.Ulterior,total intamplator,a aparut ,un alt TP, comun cu toti fratii ,dar pt.o alta suprafata de teren,MAI MICA provenit tot din aceeasi mostenire a parintilor mamei.Si de aceasta data,fratele mamei nu doreste nici pt.aceasta suprafata o impartire corecta a dreptului fiecarui mostenitor(sa se prezinte la notar pt.succesiunea respectiva),el dorind in continuare sa detina cat mai mult teren si de pe acest ultim titlu.De fapt,descoperirea acestui ultim titlu s-a facut cand acest frate al mamei mele,deja instrainase o parte si de pe acst TP unui cetatean ,numai pe baza de adeverita sa de proprietar asupra terenului respectiv,actul de vanzare-cumparare devenind valabil ULTERIOR pe baza TP,cand acesta va fi eliberat.Ulterior primarul s-a schimbat iar noul primar nu a mai emis TP,NUMAI PE NUMELE ACESTUI FRATE,ci pe numele tuturor mostenitorilor.Fiind nevoie ca acesti mostenitori sa ne dam acordul pt.actul de vanzare cumparare a acelei parti deja vandute prin adeverita de propritar-s-a descoperit acest TP,si ceilati frati-mostenittorii lor ne opunem la aceasta instrainare..Terenul acesta deja figureaza tracut in registru agricol al noului cumparator si ni s-a spus de la primarie ca numai prin actiune judecatoresca putem anula actul de vanzare cumparare si sa-l recapatam.INTREBARE!Dupa toate aceste ilegalitati comise de primarie(DEJA EXISTA TP. PE O PARTE DE TEREN ,NUMAI PE NUMELE UNUIA SINGUR dintre mostenitori)),desi se stia ca sunt mai multi frati mostenitori iar MAMA mea deja depusese in 1990 cerere de redobandire a partii legale cuvenite din mostenirea de teren de la parintii sai-noi ,mostenitorii mamei(2 surori),mai avem sansa sa recuperam-obtinem si la aceasta data TP.PE SUPRAFATA DE TEREN MOSTENITA si cum?De fapt,acest ultim titlu cuprinde 90% terenul deja detinut de mama mea inainte de colectivizare iar eu,nascuta in 1952,deja stiu locurile de amplasare al acestor terenuri,terenuri libere si acum dar folosite de acest frate. al mamei.Totul pare greu de inteles-poate si pt.DVS.,DAR FRATELE MAMEI ,LOCALNIC,A AVUT TIMP SI METODE sa obtina cat de mult -sau aproape totul,din mostenirea parintilor lor.Numai ca baiatul meu ma intreaba acum= de ce mie,bunicul,nu mi-a lasat nimic?Multumesc!Cu stima,ELENA LATCAN
Daca mama mea a depus cerere la primaria locala in 1990,ca sa-si obtina partea de teren mostenit de la tatal ei care a decedat in 1969-teren preluat de CAP IN 1963 SI DACA INTRE TIMPsi dansa a decedat dupa o suferinta de cativa ani-cauzata de cancer-noi,mostenitorii ei(ai ambilor nostri parinti)-il mai putem obtine acum?Se mai poate recurge acum ,cand terenul respectiv a fost preluat abuziv-cu titlu de proprietate -de unul din frati,LA SUCCESIUNEA dupa bunic,sau cum sa procedam?Multumim!