Buna ziua, reformulez pe scurt cele de mai sus, in speranta unui raspuns:
Am o casa construita pe baza a 2 autorizatii de construire:
AC/2009 - valoare lucrari = 428000Lei si
AC/2013 (intrare-in-legalitate) - valoare lucrari - 396000Lei
Am platit la ISC taxele de 0.8% numai pt. AC/2009 deoarece am crezut ca AC/2013 substituie pe cea dinainte.
Problema este ca valoarea AC/2013 este gresita: s-a trecut valoarea calculatiei de la arhitect pt. toata casa, nu doar pt. diferenta de lucrari ramase de facut la intrare-legalitate.
Ne-am sesizat abia acum datorita adresei venita de la ISC pt. lamurirea lipsei de plata a taxelor pt. AC/2013.
Practic eu platesc taxa aceasta de 3 ori:
1-data: la AC/2009 (initiala)
2-data: la AC/2013 (intrare-legalitate)
3-data: penalitatile aferent AC/2013.
Buna ziua,
ISC-ul mi-a trimis o adresa in 29.03.2018 prin care imi cere dovezi ale platii taxelor 0.1+0.7% din valoarea lucrarilor in baza AC din 28.01.2013.
Situatia mea:
Aceasta AC din 28.01.2013 este "intrare in legalitate" si are valoarea lucrarilor = 396000Lei. Intr-adevar, nu am platit la ISC nimic aferent acestei AC din 2013 deoarece am crezut ca AC-ul "intrare in legalitate" inlocuieste/substituie AC-ul initial din 15.06.2009 (cu valoarea lucrarilor de 428000Lei), la care s-au platit toate taxele la ISC inaintea PV-receptie.
Initial eu credeam ca odata ce le arat dovada platilor 0.8% catre ISC, ei or sa-mi returneze bani deoarece valoarea lucrarilor este mai mica (s-a micsorat cladirea in urma corectiei proiectului).
Mentionez ca PV-ul de receptie a lucrarilor 1 - constata lucrari neterminate "finisaje exterioare si sistem pluvial" precum si modificare arhitectura fatada cu trimitere la intrare-in-legalitate.
In urma prezentarii de catre mine a ambelor AC2009, 2013, PV-urile de receptie si a dovezilor de plata catre ISC aferent AC/2009, ISC-ul mi-a indicat ca greseala este valoarea lucrarilor din AC/2013: trebuia sa cuprinda doar lucrarile ce au ramas de facut la intrarea in legalitate. Tot ei mi-au zis sa ma duc la primarie sa rog corectarea AC-ului/2013.
Am fost la primarie si am intrebat si ei mi-au zis rapid ca sunt in regula la ei si ca nu au ce face (anula sau corecta AC-ul gresit).
Locuinta este cu taxele locale la zi, chiar si intabulata.
Dupa calculul celor de la ISC am de plata cca. 3100Lei aferent 0.8% neplatite si penalitati inca pe atat => valoarea la zi in august 2018=6339Lei.
Rog un sfat cum sa procedez cu aceasta problema deoarece nu a fost rea-vointa.
Multumesc anticipat!