avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata taxe catre ISC pt. ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata taxe catre ISC pt. autorizatie-construire-intrare-in-legalitate

Buna ziua,
ISC-ul mi-a trimis o adresa in 29.03.2018 prin care imi cere dovezi ale platii taxelor 0.1+0.7% din valoarea lucrarilor in baza AC din 28.01.2013.
Situatia mea:
Aceasta AC din 28.01.2013 este "intrare in legalitate" si are valoarea lucrarilor = 396000Lei. Intr-adevar, nu am platit la ISC nimic aferent acestei AC din 2013 deoarece am crezut ca AC-ul "intrare in legalitate" inlocuieste/substituie AC-ul initial din 15.06.2009 (cu valoarea lucrarilor de 428000Lei), la care s-au platit toate taxele la ISC inaintea PV-receptie.
Initial eu credeam ca odata ce le arat dovada platilor 0.8% catre ISC, ei or sa-mi returneze bani deoarece valoarea lucrarilor este mai mica (s-a micsorat cladirea in urma corectiei proiectului).

Mentionez ca PV-ul de receptie a lucrarilor 1 - constata lucrari neterminate "finisaje exterioare si sistem pluvial" precum si modificare arhitectura fatada cu trimitere la intrare-in-legalitate.
In urma prezentarii de catre mine a ambelor AC2009, 2013, PV-urile de receptie si a dovezilor de plata catre ISC aferent AC/2009, ISC-ul mi-a indicat ca greseala este valoarea lucrarilor din AC/2013: trebuia sa cuprinda doar lucrarile ce au ramas de facut la intrarea in legalitate. Tot ei mi-au zis sa ma duc la primarie sa rog corectarea AC-ului/2013.
Am fost la primarie si am intrebat si ei mi-au zis rapid ca sunt in regula la ei si ca nu au ce face (anula sau corecta AC-ul gresit).
Locuinta este cu taxele locale la zi, chiar si intabulata.

Dupa calculul celor de la ISC am de plata cca. 3100Lei aferent 0.8% neplatite si penalitati inca pe atat => valoarea la zi in august 2018=6339Lei.
Rog un sfat cum sa procedez cu aceasta problema deoarece nu a fost rea-vointa.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
MikeC, utilizator
Cel mai recent răspuns: MikeC , utilizator 12:24, 1 Septembrie 2018
Buna ziua, reformulez pe scurt cele de mai sus, in speranta unui raspuns:
Am o casa construita pe baza a 2 autorizatii de construire:
AC/2009 - valoare lucrari = 428000Lei si
AC/2013 (intrare-in-legalitate) - valoare lucrari - 396000Lei
Am platit la ISC taxele de 0.8% numai pt. AC/2009 deoarece am crezut ca AC/2013 substituie pe cea dinainte.
Problema este ca valoarea AC/2013 este gresita: s-a trecut valoarea calculatiei de la arhitect pt. toata casa, nu doar pt. diferenta de lucrari ramase de facut la intrare-legalitate.
Ne-am sesizat abia acum datorita adresei venita de la ISC pt. lamurirea lipsei de plata a taxelor pt. AC/2013.

Practic eu platesc taxa aceasta de 3 ori:
1-data: la AC/2009 (initiala)
2-data: la AC/2013 (intrare-legalitate)
3-data: penalitatile aferent AC/2013.

Cum pot corecta/rezolva problema?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
MikeC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de 0.1 si 0.7 pentru cladiri noi si penalizarile aferente, neplatii pinselman pinselman Buna ziua, Am primit de la Inspectoratul de stat in constructii, o adresa ca nu am platiti taxa de 0.1 % si 0.7 % pentru o constructie noua. Cladirea s-a ... (vezi toată discuția)
Taxe catre isc la desfiintarea unei c-tii costin02345 costin02345 Pentru o autorizatie de desfiintare imobil din 15.07.2015 mi-a sosit o somatie de plata(23.04.2018) de la ISC PH (dupa ce am facut intre timp si receptia ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare iulianamanga iulianamanga Buna ziua, am construit o casa in Voluntari si am probleme in ceace priveste obtinerea autorizatiei ptr utilitati? Am facut PV DE RECEPTIE al imobilului si ... (vezi toată discuția)