avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Taxe catre ISC la desfiintarea unei c-tii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Taxe catre ISC la desfiintarea unei c-tii

Pentru o autorizatie de desfiintare imobil din 15.07.2015 mi-a sosit o somatie de plata(23.04.2018) de la ISC PH (dupa ce am facut intre timp si receptia c-tiei noi, 11.07.2017) in cota 0,7%, care nu am stiut ca trebuie platita, cu toate ca s-a facut proces verbal de receptie la Primaria Ploiesti (13.08.2015). Valoarea de 0.1% am platit odata cu anuntul inceperii lucrarilor.
In autorizatia de desfiintare este trecuta printre altele "lucrari in valoare de: 119573,52 lei". Aceasta este valoarea de impunere a c-tiei demolate.
In legea 10/1995 art. 40, scrie de 0,7% din valoarea cheltuielilor pentru executarea c-tiilor (in cazul meu desfiintare).
Acum ISC-ul in urma somatiei vor sa platesc o suma de 834,.1 lei x 2 = 1668,2 lei (suma ce include si penalizari) sau sa treaca Primaria (dar ei spun ca nu pot face) in procesul de receptie pentru demolare suma corecta si voi fi taxat la aceasta suma.
Daca eu am facut aceasta operatie de desfiintare in regie proprie (m-a costat in jur de 5000 lei) ei vor sa ma taxeze la valoarea de impunere din autorizatie.
Pentru constructia noua executata pe aceeasi locatie valoarea lucrarilor regularizata, este de 194300 lei (cu care sunt de acord) si am platit toate taxele catre ISC.
Intrebarea mea: ce pot face sa nu platesc taxa invocata la valoarea de impunere (care este imensa pt. o desfiintare) si sa platesc la valoarea reala a lucrarii ? Pot face declaratie pe propria raspundere sau sa vin cu un deviz estimativ facut de arhitectul care a elaborat documentatia ?
Va astept cu un raspuns si va multumesc anticipat.
Va stau la dispozitie pentru eventuale lamuriri.

Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Taxe la inspectoratul de stat in constructii de 0,1 si 0,7% crynaku crynaku Am construit o anexa gospodareasca agricola in regie proprie in anul 2011 ,am platit taxa de autorizatie catre primarie s-a facut si receptia lucrarilor la ... (vezi toată discuția)
Transfer autorizatie construire Giveme5 Giveme5 Buna ziua. Urmeaza sa cumpar un teren cu o casa, casa care nu este terminata si care are autorizatie de construire valabila. Din cauza faptului ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Taxe inspectoratul de stat in constructii Florescu Madalina Florescu Madalina Buna seara Va rog un ajutor in urmatoarea problema: am obtinut o autorizatie de demolare pentru un imobil. Trebuie sa depun o instiintare la ISC cu privire ... (vezi toată discuția)