avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1206 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiGh89

Activitate AndreiGh89

Mulțumesc. Dar tocmai asta-i, că eu cred că-mi încalcă dreptul la intimitate și la viață privată, dar vreau să știu dacă are sau nu voie :(
Bună ziua,

Recent, angajatorul meu a adăugat o politică nouă la Regulamentul de Ordine Interioară, după cum urmează:

”Amazon își rezervă dreptul de a inspecta locația dvs. aprobată de muncă la domiciliu, pentru a asigura conformitatea cu așteptările prezentate în cuprinsul acestei politici. Asociații vor primi o notificare cu cel puțin 24 de ore înainte de inspecție. Semnând această politică, vă recunoașteți acordul de a vă fi inspectată locația de muncă la domiciliu de către Angajați și/sau Personal autorizat Amazon.”

Are voie angajatorul meu să vină să-mi inspecteze casa? Cum pot să-i împiedic să adauge fix bucățica asta de text la regulament? Mi se pare abuzivă și sunt curios cât de legală este.

Mulțumesc
Răspuns la discuția Interfon pe un singur etaj
Dorel montează doar pentru etajul 1. Intri în scară ca Vodă prin lobodă, ajungi la 1, ZDRANG. Ușă. Cu interfon. Celelalte etaje nu au. Și blocul e asociație de proprietari, nu aparține unei intreprinderi. Fiecare garsonieră are proprietarul ei; nu știu cine l-a uns pe nenea ăla președinte, dar e Hitler reloaded.
Cât despre contract... Nu-i. E o înțelegere verbală între mine și proprietar. Dar mulțumesc, o să trag de proprietară să-l dreseze pe nebun. De fapt i-am pus în legătură, prima chestie pe care i-am spus-o lui Dorel a fost să mă lase-n pace și să stea de vorbă cu proprietara. Iar ea l-a trimis la mine. Și eu, unul, vreau să-i scot lui Dorel gărgăunii din cap și să-l fac să mă mai scutească de perceput tot felul de taxe, pentru că nu-s în interesul meu, eu nu vreau să fac prea mulți purici în hruba aia, iar legalitatea demersurilor lui este cel puțin îndoielnică. M-am săturat să ies din casă și să mă aștepte ăsta la colț să zbiere după bani; imaginează-ți proprietarul polonez din Spiderman :))
Răspuns la discuția Interfon pe un singur etaj
Este un vechi cămin comunist, P+4, are vreo sută și ceva de camere. Problema mea nu este cine plătește cei 50 de lei, ci modul în care abordează președintele asociației problema. Eu interfon pe etaj nu am mai văzut; și nici plăți de-astea făcute fără forme legale. Mi se pare foarte shady, iar acest președinte (pe care-l cheamă, predestinat parcă, Dorel) mă calcă grav pe coadă, e direct hărțuire ce face el.
Bună ziua,

Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să instaleze interfon cu cartelă doar la etajul 1, la ușa de acces din casa scării în palier. Nu a cerut acord, doar pândește pe toată lumea și cere 50 de lei pentru lucrare, amenințând că nu mai intru în scară dacă nu plătesc. I-am spus că-i plătesc dacă-mi dă o factură, un bon, o chitanță, orice document oficial care să justifice banii ăștia și a spus că n-are de unde să scoată și a început a se enerva că vrea banii și pace. E legal ce face omul ăsta? Nu-i trebuie vreo autorizație? Iar dacă nu îmi eliberează un act justificativ, are dreptul să-mi perceapă această taxă? Menționez că am mai cotizat o dată la domnia sa, pentru niște lucrări de renovare, tot pe un singur etaj (unde locuiește el și unde am neșansa de a locui și eu). Am plătit atunci și nici până azi nu am văzut vreo chitanță. Întreb pentru că m-am săturat să tot plătesc haraci acestui om fără a vedea unde se duc banii, iar tehnicile de pândă și hărțuire pe care le folosește sunt cel puțin iritante.