Buna ziua, tatal meu a decedat si doresc sa inchid un cont bancar cu zero lei la CEC Bank. Am fost personal dar nu a fost suficient actul de deces in original, ci au solicitat si succesiunea care va dura. In acest timp contul va genera costuri/comisioane de gestiune a celor zero lei? Ce solutie imi dati avand in vedere ca acest cont este gol si probabil va genera costuri suplimentare?
Multumesc pentru raspuns!
Va mai deranjez cu o singura intrebare: Cel care este proprietar acum pe toata curtea, avea dreptul sa cumpere, de la stat, fara notificarea/informarea celorlalti 2 coproprietari? Primaria/ fostul ICRAL avea dreptul sa vanda in aceste conditii? Imobilul fiind indiviz cu 3 coproprietari?
Buna ziua, locuiesc intr-un imobil unde suntem 3 coproprietari, intr-o curte comuna, aflata in proprietatea unuia dintre cei 3 coproprietari. Eu am drept de servitute (de trecere, pentru acces la strada) avand apartamentul in capatul curtii.
Parintii mei, in momentul achizitionarii imobilului, nu au avut dreptul sa cumpere si o parte din curtea comuna, aspect speculat de cel mai recent coproprietar al imobilului care a achizitionat toata curtea, fara nicio comunicare sau nicio informare prealabila (solicitare de acord) catre ceilalti 2 coproprietari ai imobilului (din care eu fac parte).
Intrebarea mea este daca acest drept de servitute imi permite si utilizarea temporara a unui spatiu limitat din curte, respectiv instalarea unui mobilier de gradina (masuta mica + 2 scaune pliabile) si a unui numar de 10 ghivece de flori aranjate pe durata verii.
De asemenea, proprietarul intregii curtii imi interzice uscarea rufelor in fata usii din motiv ca este "inestetic". In curand acesta asteapta sa gasim o solutie si pentru mutarea tomberonului de gunoi (probabil va dori sa il punem in casa, nu-l intereseaza). Trebuie mentionat ca odata cu renovarea curtii, in viziunea dansului, acesta a eliminat orice sistem de colectare/drenare a apei pluviale, ceea ce, combinat cu gresia montata in curte, poate pune in pericol starea de sanatate a colocatarilor care vor sa iasa din curte pe timpul iernii.
In concluzie, va rog frumos sa-mi comunicati care sunt drepturile mele si care sunt obligatiile dansului?