avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate m.lucyan

Activitate m.lucyan

Buna ziua , As dori sa stiu daca as avea câștig de cauză în instanță cu următoarea problema ; anul acesta 2018 am cumparat o livada cu meri 42 arii cu 5000 euro , acte ok , intabulat in contract se specifica livada , etc. Cand am contactat telefonic vanzatorul in urma anunțului postat de el pe un site de vânzări mi.a explicat clar unde se află livada , ce lucrări a făcut pe ea , ce recolta a avut , etc , parcela respectivă se află intr.o zona in care acum doi ani s.au facut defrisari , dansul mi.a zis ca a fost contactat sa defriseze și parcela lui dar nu a fost de acord , la momentul cand am cumparat livada , 150 m in stanga si 150 in dreapta era teren arabil , la intrare se află o sosea din care se face accesul exact la mine in parcela , podul respectiv mi.a zis ca l.a facut proprietarul de la care a cumparat terenul în urma cu 4 ani , acolo fiecare proprietar ar trebui sa.si faca podul lui fiindcă terenul e măsurat direct de la sosea , în capătul parcelei cumparate de mine exista un canal de irigații . recent cineva a cumparat masiv teren in zona si mi.a comunicat că livada ii apartine , după ce am mers cu topograf la fata locului am constatat că coordonatele mele geografice din acte făcute în sistem stereo 70 etc , figurează lîngă livada respectivă , este teren arabil și nici nu exista pod la intrare , am contactat vanzatorul sa ne intelegem amiabil la notar fiindcă valoarea terenului respectiv nu mai este aceeași. nu dorește nici o intalegere zice ca el știa că parcela din dreptul podului este a lui și ca aia a lucrat.o câțiva ani , și sa iau legatura cu cei care i.au defrisata acum doi ani la dansul livada , precizez ca am intrebat si notarul daca actele sunt ok cand am cumparat , a zis ca sunt ok , nu mi.a explicat că ar trebui sa merg cu un topograf sa verific terenul inainte sa cumpăr, am fost sa vad terenul doar vizual și corespundea cu ce zicea vanzatorul . As dori sa stiu si ce alte măsuri legale as putea sa iau împotriva vânzătorului , el susține acum ca mi.a vandut terenul din acte , și ca nu se află livada pe el nu mai este problema lui . va multumesc pt. răspunsuri
Terenul indicat de vânzător și anume livada meri si cumparat de catre mine nu e aceelas din acte , care este teren arabil și livada indicată de vânzător pe care am platit 5000 euro este in vecinatatea terenului meu ce figureaza la mine pe acte , livada apartine altcuiva ,